Telex: Schadl letartóztatása előtt Rogán a Karmelitába rendelte Völner Pált

Telex: Schadl letartóztatása előtt Rogán a Karmelitába rendelte Völner Pált

Magyar Péter érkezik az ügyészségi meghallgatására 2024. március 20-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valóban szólhattak a Karmelitában Völner Pál igazságügyi államtitkárnak arról, hogy nyomozás folyik Schadl György ellen – értesült a Telex. Ez azonban nem fél évvel a letartóztatása előtt történhetett, mint ahogy azt Magyar Péter az ügyészségen állította, hanem az őrizetbe vétele előtt két nappal, 2021. november 3-án.

A portál szerint megbízható forrásokból kaptak információt arról, hogy november 3-án Rogán Antal berendelte a Karmelita Kolostorba Völnert, és az államtitkár valóban járt is a Miniszterelnöki Kabinetirodában. Völnert minden bizonnyal ekkor figyelmeztethették arra, hogy megfigyelik a végrehajtók elnökét. Mindezt igazolja, hogy a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint ettől a naptól változás állt be Völner és Schadl viszonyában. Völner Karmelitában tett látogatása utáni első telefonbeszélgetésükben az államtitkár már igyekezett lerázni Schadlt, aki nem is értette, miért váltott hirtelen hangnemet a politikus. Ezután két nappal, november 5-én délután Schadl a felesége és több tízezer euró társaságában megpróbált Dubajba repülni, ez azonban nem sikerült neki, a repülőtér parkolójának elkapták őket.

Magyar Péter szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség előtt, illetve egy nappal korábban az ATV-ben is beszélt arról, hogy tudomása szerint az Igazságügyi Minisztérium egykori államtitkárát már fél évvel a meggyanúsítása előtt értesítették arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik ellene. Miután Völner Pált 2021 decemberében gyanúsították meg, ha valóban fél évvel előtte szóltak volna neki, akkor Völnernek már 2021 júniusában  tudnia kellett, hogy lehallgatják. Ennek azonban ellentmond az a portál szerint, hogy az azóta kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az államtitkár 2021 nyarán és őszén még egészen nyíltan beszélgetett Schadl Györggyel. A Telex megkeresésére Magyar erről annyit mondott, hogy a pontos időpontot nem tudja, de megerősítette, hogy ő úgy tudja: a gyanúsítás előtt értesítették Völnert a nyomozásról.

Magyar Péterrel kapcsolatos összes cikkünket itt olvashatja.