Telex: Távozik a Főpolgármesteri Hivataltól a Varga Judit-mémet megosztó munkatárs

Telex: Távozik a Főpolgármesteri Hivataltól a Varga Judit-mémet megosztó munkatárs

A budapesti Városháza épülete (Fotó: Dezidor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Próbaideje alatt megszűnt a munkaviszonya Békés Gáspárnak, a Főpolgármesteri Hivatal környezetügyi szakértőjének, aki a Magyar Nemzet szerint Varga Judit esetleges bebörtönzéséről szóló mémet osztott meg az interneten – tudta meg a Telex városházi forrásokból. A hírt a Városháza sajtóirodája először nem kommentálta, majd megerősítette.

A kormánylap korábban azt írta, hogy Békés Gáspár posztja azt sugalmazza, hogy az igazságügyi miniszter börtönre számíthat 2022 után. Az érintett szerint azonban a Varga Juditról feltett kérdés és az ehhez fűzött hashtag nem sugalmazza a börtönnel való fenyegetést, mindössze a nemzeti együttműködés rendszere utáni időkről szól.

A kormányközeli vasarnap.hu pedig azt írta, hogy Békés Gáspár 2018-ban egy blogbejegyzésben a keresztelés betiltásáról írt. Az Ateista forradalom című blogban Békés Gáspár úgy vélekedett, hogy jogi szempontból illegitim a gyerekek megkeresztelése, mert a szülők megsértik a kiskorú szabadságjogát, amikor helyette döntenek vallási hovatartozásáról.

A Városháza sajtóirodája korábban úgy nyilatkozott hogy „nevezett személy 2020 decembere óta a városháza klímafőosztályának munkatársa”, „hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját”. Kitértek arra, hogy Békés Gáspárra köztisztviselőként is szigorúbb szabályok vonatkoznak, magánvéleményét és köztisztviselői munkáját elválasztania kötelezettség. Hozzátették: e kötelezettségre nevezettet a hivatal vezetése figyelmezteti.