Thuróczy Szabolcs: Nagyjából hárommillió emberre igaz, amit Havasi Bertalan mondott

Thuróczy Szabolcs: Nagyjából hárommillió emberre igaz, amit Havasi Bertalan mondott

Thuróczy Szabolcs (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem akarom túlragozni ezt, annyira egyértelmű – reagált megkeresésünkre Thuróczy Szabolcs, amikor arról kérdeztük, miért biztosította ő is támogatásáról a pénteki tüntetés szervezőit. Pottyondy Edina és Osváth Zsolt tették közzé, hogy demonstrációt tartanak a gyermekvédelem témájában, reagálva Novák Katalin kegyelmi ügyére. A tüntetésen felszólal mások mellett Azahriah is, a százfős támogatói listán pedig olyanokat találunk, mint Till Attila, Nagy Ervin, Borbély Alexandra, Hodász András vagy Istenes Bence. Korábban Szirmai Gergelyt, Rainer-Micsinyei Nórát, Nyáry Lucát és Czutor Zoltánt kérdeztük a tiltakozásról.

Több száz ilyen ügy lehet, amire soha nem derül fény – mondta el lapunknak Thuróczy Szabolcs. Rengeteg gyermekotthonban mindez rendszeres szerinte, a fiataloknak pedig nincs hova menniük, nem tudják kinek elmondani az egészet. Ez az egy ügy most kiderült, elindítva egy őrületes lavinát, a színész szerint pedig nem is szabad leszállni a témáról. Nem annak politikai következményei miatt, hanem azért, mert továbbra is ilyen dolgokat művelnek mások kiskorú gyerekekkel. Ezt megbocsáthatatlan bűnnek tartja, miközben szerinte nem beszélnek róla semmilyen szinten, kizárólag a hatalom szempontjából.

Csodálatosan kiforgatták Thuróczy szerint azt, amivel Havasi Bertalan reagált Magyar Péter megnyilvánulásaira. A miniszterelnök sajtófőnöke ugyanis azt mondta, „reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik”. Ez tökéletesen így is van Thuróczy szerint, csakhogy az állítás igaz nagyjából hárommillió emberre, köztük gyerekekkel, intézetisekkel, betegekkel vagy épp szegényekkel. A színművész szerint hiába próbálja a kormány összegyurcsányozni a történteket, „hiába küzdenek a beszélő fejek, mint malac a jégen”, de nagyon sok, másfél millió vákuumban lévő potenciális szavazót lát, akiket a mostani történések is elbizonytalaníthatnak, kire is érdemes szavazni.