Több ellenzéki pártot sem érdekel a Jobbik oktatási kerekasztala

Több ellenzéki pártot sem érdekel a Jobbik oktatási kerekasztala

Ander Balázs, a Jobbik politikusa (Fotó: Ander Balázs / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oktatási kerekasztalt szervez a Jobbik november másodikán, ám hiába hívta meg a többi ellenzéki pártot, a DK és az LMP már jelezte is, nem kívánnak részt venni rajta. A jobbikos Ander Balázs még az október 23-ai tüntetés napján közölte, a párt kerekasztalt hív össze.

Az Alfahír arról írt, a kezdeményezés nem igazán aratott sikert az ellenzéki pártok között. Megkeresésükre a DK azt írta, a szakmai szervezetek és diákszervezetek nélkül szervezett egyeztetéseket nem tartja időszerűnek. Szintén visszautasította a lehetőséget a Párbeszéd, ahogy az LMP is. – Nyilván sok szempontból egyszerűbb lenne odaküldeni valakit a pártból, szépen mosolyogni utána az újabb végtelen hosszúságú sajtótájékoztatón és újra hatszor elmondani ugyanazt egymás után két percben. Mi azonban próbáljuk komolyan venni azt az ígéretünket, hogy a negyedik kétharmad után súlyos önvizsgálatra van szükség, és semmit nem folytathatunk úgy, mint ahogy előtte csináltuk, mert annak a vége logikusan az ötödik kétharmad lehet csak – indokolta a döntést közösségi oldalán Ungár Péter, az LMP társelnöke hozzátéve, az ellenzéki kerekasztal jelenleg „az üres fontoskodás mintapéldája”. 

Az Alfahír cikke szerint a Momentumnál egyelőre még nem született döntés a részvétellel kapcsolatban, míg az MSZP azt jelezte, részt fog venni az eseményen.

Címkék: Jobbik, LMP, oktatás, DK