Több mint fél évet kell várni hasi ultrahangra a szolnoki kórházban

Több mint fél évet kell várni hasi ultrahangra a szolnoki kórházban

A szolnoki kórház (Fotó: hetenyikorhaz.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint fél évet, akár nyolc hónapot kell várni a szolnoki kórházban hasi ultrahang vizsgálatra – tudta meg az RTL Híradó. Az egyik érintett betegnek azt mondták, orvoshiány miatt nem tudnak hamarabb időpontot adni.

A Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakember szerint kiugróan magas a hat-nyolc hónap és szakmailag elfogadhatatlan. „Sajnos az ultrahangvizsgálatokkal országszerte probléma van a közfinanszírozott ellátásban, túl nagy a várakozási idő. Átlagosan azért 3-4 hónap sajnos gyakran előfordul” – mondta Rékassy Balázs. Szerint azért kell sokat várni, mert kevés az orvos, akinek viszont ott kell lenni a vizsgálatnál. A szolnoki kórháztól azt közölték: az átmeneti ellátási nehézség nem veszélyezteti a betegeket.

A szolnoki kórházban jelenleg több ellátás sem érhető el. A tüdőgyógyászat egész évben szünetel, de akadozik az arc- és szájsebészet, az urológia valamint a neurológia és stroke ügyeleti ellátás is. A Népegészségügyi Központ friss határozata szerint például ha valaki március 26-án délután fél 4 és másnap reggel fél 8 között kap stroke-ot, csak Kecskeméten, Budapesten vagy Debrecenben tudják ellátni, vagyis legalább egy órás autóútra Szolnoktól.