Több mint hatszáz Szeged környéki pedagógus sztrájkol, ha valamelyiküket retorzió éri

Több mint hatszáz Szeged környéki pedagógus sztrájkol, ha valamelyiküket retorzió éri

A sztrájk alapjog felirat a budapesti Leövey Klára Gimnázium oldalán 2022. február 21-én (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A leghatározottabban elítéljük a hatalom megfélemlítési módszereit, amivel az oktatásügy jobbá tételéért harcoló kollégáinkat büntetik, megalázó módon fenyegetik, méltatlanul elbocsátják!” – ez olvasható abban a nyilatkozatban, melyet 23 szegedi, hódmezővásárhelyi, bordányi, domaszéki és szentesi iskolából eddig összesen 663 pedagógus írt alá, de várják még a további csatlakozókat.

Az erről beszámoló hvg.hu szerint a nyilatkozat egyik kezdeményezője, Milodánovics-Hegyi Adrienn szegedi tanár azt közölte velük, ez azt jelenti, hogy 300 háromszáz budapesti kollégájukhoz hasonlóan ők is sztrájkba kezdenek és közösen demonstrációkkal hívják fel a figyelmet, ha valakit szankcionálnak az oktatásügyi kiállása miatt. A nyilatkozat aláírói arra is ígéretet tettek, hogy egységesen lépnek fel az oktatás bármelyik részterületének a képviseletében az óvodáktól az általános iskolákon át a gimnáziumokig.

 

A tiltakozó akciókat addig is folytatják, csütörtök délutánra élőláncot hirdettek, október 27-én pedig csatlakoznak a szakszervezetek által meghirdetett országos sztrájkhoz.