Tóth Csabával szemben is pert nyert Fekete-Győr András

Tóth Csabával szemben is pert nyert Fekete-Győr András

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fekete-Győr András, a Momentum alapítója és listavezetője a Facebookon számolt be arról, hogy Mészáros Lőrinc után Tóth Csabával szemben is pert nyert. 

– Legutóbb Mészáros Lőrinc próbált ellehetetleníteni, amikor arról beszéltem, hogy hozzá hasonló oligarchák is ülnek majd a vádlottak padján a kormányváltás után. Mészáros nem járt sikerrel, a bíróság nekem adott igazat: igenis lehet nevén, vagyis „bűnözőnek” nevezni – idézi fel posztja elején a Momentum politikusa a pár héttel ezelőtti perét a felcsúti milliárdossal.

Fekete-Győr még tavaly októberben, a Szabad Európa Rádióban nevezte az MSZP politikusát „gengszternek”. Az ellenzéki politikus azt írja, a bíróság most másodfokon is megerősítette: jogosan nevezte „gengszternek” Tóth Csabát.

Mint felidézi, akkor fogalmazott így, amikor szóba került a megszámlálhatatlan zűrös ügybe keveredett szocialista képviselő. Akkor is elmondta, hogy az ellenzéknek meg kell tisztulnia, ehhez pedig a Tóth Csabához hasonló politikusoktól meg kell szabadulni. Posztja végén leszögezte, végül ez sikerült is: „a Momentum Mozgalom kezdeményezésére, a miniszterelnök-jelölti vitákban központi témává téve, valamint Hadházy Ákos elképesztő kitartásának köszönhetően meg is valósult, így egy nagymértékben megújult és megtisztult ellenzék indulhat harcba az Orbán-rendszerrel szemben tavasszal.”