További két viperás támadót azonosított a BRFK – fotók

További két viperás támadót azonosított a BRFK – fotók

Rendőrség (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb két embert azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozócsoportja a viperás támadások elkövetői közül. A német állampolgárságú férfi és nő ellen elfogatóparancsot adtak ki – olvasható a Police.hu-n megjelent közleményben.

Mint írták, a 20 éves férfi és 22 éves nő ellen a budapesti nyomozók közösség tagja elleni erőszak miatt körözést adtak ki – ezek itt és itt tekinthetők meg. Ezen felül kezdeményezték az európai elfogatóparancs kibocsátását is.


A közlemény felidézi, a támadások elkövetői ellen a BRFK hajtóvadászatot indított, melynek eredményeként három külföldi és egy magyar gyanúsítottat az első bűncselekményt követő 48 órán belül elfogtak, majd őrizetbe vettek. Azóta három elkövető letartóztatását el is rendelték.

Mint arról hírt adtunk, négy hasonló atrocitás is történt a főváros különböző pontjain: a támadók különböző eszközökkel felszerelkezve estek a sértetteknek, előfordult, hogy gázspray-vel fújták le a kiszemelteket, és ököllel és viperával ütötték őket. Az áldozatokban az a közös, hogy olyan ruházatot viseltek, amely azt sugallhatta, hogy a kitörés napjára szervezett megemlékezésre érkeztek a fővárosba – ez lehetett terepszínű vagy fekete kabát, bakancs, bomberdzsekihez hasonlító darabok.

A BRFK arra is kitért, a február 11-én a II. kerület, Széll Kámán téren történt bántalmazás miatt két, az I. kerület, Ostrom utcán történt bántalmazás miatt egy magyar állampolgárt vett őrizetbe.

– A BRFK üzenete egyértelmű: nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást – hangsúlyozta közleményében a rendőrség.