Tragikus körülmények között meghalt Mohács polgármestere

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatvanhárom éves korában elhunyt Szekó József, Mohács fideszes polgármestere. Az önkormányzat közlése szerint a településvezető tragikus körülmények között távozott. Az önkormányzat a településvezetőt saját halottjának tekinti. A temetésről később intézkednek.

A Szabad Pécs cikke szerint Szekóra egy borospincében találtak rá. Az Index helyi forrásai szerint a helyiség megtelt gázzal, ott történhetett a baleset. Hivatalos tájékoztatás viszont erről nem érkezett.

Szekó indult volna az önkormányzati választáson is. A másik induló, az MSZP-s Csorbai Ferenc a Mohácsi Újságnak azt mondta, ő és a párt helyi szervezetének tagjai is mélységesen megdöbbentek a hír hallatán. „A gyász órái ezek, minden mással később foglalkozunk” – tette hozzá. Arról nem mondott semmit, visszalép-e ezek után, de ha nem teszi, biztosan őt fogják megválasztani, mivel más aspiráns nem volt. Ahogy az Index említi, Szekó 2014-ben 69 százalékot kapott, míg Csorbai akkor 11,7-et, a Demokratikus Koalíció jelöltje pedig 10,5-öt.