Tüdőgyulladása volt, kórházban ápolják Karsai Dánielt

Tüdőgyulladása volt, kórházban ápolják Karsai Dánielt

A méltóságteljes halálért küzdő Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pro Urbe Budapestért-díjat kapott az aktív eutanáziáért küzdő Karsai Dániel, ám nem tudta azt személyesen átvenni, miután jelenleg is kórházban ápolják – írta meg az Énbudapestem.

Az ALS nevű halálos betegségben szenvedő Karsai túl van egy tüdőgyulladáson, de még plusz oxigént kap, ezért öccse, Karsai Péter vette át Karácsony Gergely főpolgármestertől a díjat. Az alkotmányjogászt jelenleg kórházban ápolják, napszakról napszakra változik az állapota. Karsai Péter az Énbudapestemnek elmondta: „szerdán volt – ha lehet ilyet mondani – a legjobb időszaka. Ha nehezen is, de érthető mondatokat tudott megfogalmazni. Hatalmas energiába kerül neki az érthető beszéd, néhány óra után el is fáradt. Az orvosok sem tudják, mikor lesz olyan állapotban, hogy hazaengedjék.” Az öccse szerint Karsai Dániel már megkapta az örömhírt, alig tudott beszélni, de mindent értett, bólintással, pislantással kommunikált, és büszke erre a díjra.

A napokban derült ki, Karsai Dániel március 31-én befejezte ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából. 

Címkék: Karsai Dániel