Újabb volt elnökségi tag lépett ki a Momentumból

Újabb volt elnökségi tag lépett ki a Momentumból

Ilyés Márton (Forrás: Ilyés Márton/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ilyés Márton, a Momentum korábbi elnökségi tagja kilépett a pártból – a hírt ő maga jelentette be kedd este a Facebook oldalán.

Azt írta, hogy a bejelentéssel meg akarta várni az ajánlásgyűjtés végét és nehéz volt meghoznia a döntést. „A Momentumot divat leszólni, és nem csak az ellenfelek részéről, én viszont most is hiszek abban, hogy ez a párt egy nagyon nemes vállalkozás arra, hogy jobb hely legyen Magyarország. Tudom, hogy most nehéz, nagy kihívások előtt áll ez a csapat, tisztelem azokat, akik folytatják a küzdelmet! Nekem azonban egyre nehezebbé vált azonosulni a Momentum jelenlegi irányvonalával. Nem értem például a párt politikai ajánlatát a budapesti választásokon, és ezért képviselni sem tudom még szűkebb környezetemben sem” – fogalmazott bejegyzésében.

Ennek ellenére nincs benne neheztelés, hiszen nem láthatja, milyen kényszerek határoznak meg egyes döntéseket, és korábban ő is látta, sokszor milyen kicsi a valódi mozgástér. „Sajnos a kényszerpályákról való letérésre nem látok valódi esélyt. Hitehagyott vagyok, de nem akarok a Momentum irányvonalával szembemenő véleményt képviselni Momentum tagként. Tisztelem ezt a közösséget, pont ezért nem tudok passzív és tag is lenni egyszerre, miközben a nekem fontos emberek agyondolgozzák magukat a kampányban. Hosszas gondolkodás után rá kellett jönnöm, hogy ezekre a dilemmákra a tisztességes megoldás a kilépés. Minden jót Momentum” – tette hozzá. 

A bejegyzést felfedező 24.hu azt írta, Ilyés Márton 45 éves közgazdász, korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott, a Rajk Szakkollégium volt igazgatója, majd a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Ilyés a 2018-as országgyűlési választások előtt a Momentum egyik elnökségi tanácsadója volt, 2021-től az elnökség tagja 224 januárjáig.

Nem Ilyés Márton az egyetlen elnökségi tag, aki az utóbbi időben elhagyta a Momentumot, év végén Kele János szállt ki a politikából.