Ujhelyi István: Magyarországnak nincs egyetlen perc elveszíteni való ideje sem

Ujhelyi István: Magyarországnak nincs egyetlen perc elveszíteni való ideje sem

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2022: az év, amikor minden megváltozik címmel újabb vasárnap nyílt levéllel jelentkezett közösségi oldalán Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője. 

Többek között arról ír, hogy az idei év mindent megváltoztat. – Így vagy úgy, de semmi nem marad a régi: jelentős, alapvető morális változáson fog átmenni az ország, ebben egészen biztos vagyok – véli a politikus.

Bejegyzésében felidézi az általa kezdeményezett Európai Egészségügyi Uniót, amelynek megvalósítását felgyorsította a Covid-járvány, de szerinte a Fidesz-kormányra ebben sem lehet számítani. Végtelenül szomorúnak tartja, hogy az elmúlt időszakban az Orbán-kormány nem egy békés, mindenki számára élhető és egyre gyarapodó országot épített, hanem egy gyűlölködő, folyamatos háborúra trenírozott, csak egy szűk elit gazdagodását kiszolgáló országot formált.

A Fidesz legnagyobb bűnének is azt tartja, hogy nem élt, hanem visszaélt egy történelmi lehetőséggel.

Az idei parlamenti választás kapcsán megjegyzi, egyesek azt mondják: „jobb lenne, ha Orbánék csak minimális többséggel, de maradnának még egy kicsit a hatalomban, hagy omoljon inkább rájuk az adósságba fullasztott, feneketlen oligarcha-rendszerrel terhelt egész építmény és temesse be az átfogó népharag a NER-maffia utolsó maradványait is.” Az ellenzéki politikus szerint ez az érvelés is legitim, de „Magyarországnak nincs egyetlen perc elveszíteni való ideje sem. Az elmúlt tíz év olyan mély és toxikus hatással volt a magyar nemzet életében, amelyet nem lesz módunk pusztán egy másik tíz év alatt helyre hozni – teszi hozzá.

– Orbánék nem csupán a haza vagyonát, de ellopták a haza békéjét is. Előbbit könnyebb lesz visszaszerezni, utóbbihoz talán már generációk kellenek. Ha tavasszal sikerül elkergetnünk a rabló elitet, van esélyünk arra, hogy mielőbb nekilássunk a feladatnak – zárja posztját az EP-képviselő.