Útlezárással tiltakoznak a hatvani Bosch dolgozói a maszkviselés ellen

Útlezárással tiltakoznak a hatvani Bosch dolgozói a maszkviselés ellen

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Félpályás útlezárással tiltakoznak a Bosch munkavállalók a kötelező munkahelyi védőmaszk használata ellen – közölte az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) a napi.hu-val.

A szakszervezet a vállalatcsoport országos humánpolitikai vezetőjével tárgyalt korábban a munkahelyi kötelező maszkhasználat felfüggesztéséről, ám ezek nem vezettek olyan eredményre, amely a munkatársak megelégedésére szolgálna – olvasható a közleményükben.

Kifogásolják, hogy a Bosch munkatársai 2 éve (több műszakban napi 12 órás munkavégzés mellett) kénytelenek viselni a szájmaszkot. Tavaly nyáron volt egy kormányzati döntés a maszk zárt térben történő kötelező viselésével kapcsolatos könnyítésről, és ezt követően ez a könnyítés ez évben március 7-től ismét életbe lépett. A kormányzati enyhítést a legtöbb foglalkoztató saját keretein belül bevezette, de a Robert Bosch vállalatcsoport a kötelező maszkhasználat felfüggesztését jelenleg nem támogatja.

Ezért döntött az ÉTMOSz úgy, hogy a munkatársak nyomására – felmérve, hogy jogi eszközökkel a vállalaton belül nincs lehetőség nyomásgyakorló eszköz igénybevételére – a gyáregység melletti útszakaszra március 24-én 10 órától 2 órás félpályás útlezárást jelent be a hatvani rendőrkapitányságnál.

Amennyiben szükséges, úgy a demonstráció megtartásra kerül a vállalat miskolci és maklári telephelyei közvetlen közelében is.

A demonstrációval szeretnék felhívni a vállalatvezetés figyelmét, hogy a munkavállalóknak elegük volt a kötelező maszkhasználatból, miközben a rendelkezésre álló vállalati fertőzési statisztikák nem adnak okot a kötelező maszkviselésre.

Címkék: Bosch, maszkviselés