Vádat emelt az ügyészség Herczeg Zoltán ellen kábítószer fogyasztása miatt, börtönbe küldenék

Vádat emelt az ügyészség Herczeg Zoltán ellen kábítószer fogyasztása miatt, börtönbe küldenék

Herczeg Zoltán (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letöltendő börtönbüntetést kért a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt – írta meg a 24.hu.

Az ügyészség közleménye szerint a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 61 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem, társa ellen pedig kábítószer birtoklásának bűntette miatt, mindkettőjükkel szemben börtönbüntetést indítványozva. A vádirat lényege szerint egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el barátjának, a másik vádlottnak (Herczeg Zoltánnak – a szerk). 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát értékesített társának 350 000 forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

A vádirat szerint a másik vádlott, vagyis Herczeg Zoltán a barátján kívül más forrásból is szerzett be kábítószert, a marihuána mellett kokaint és DMT-t is, ami egy pszichedelikus drog. Herczeg 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, amely kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott. A vádlott az elfogását megelőzően röviddel szintén kannabiszt fogyasztott. A férfi által megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát – írta az ügyészség.

A fővárosi nyomozók a két férfit a 2022. október 21-én végrehajtott akcióban elfogták, kábítószereket, valamint a 61 éves férfi tulajdonát képező, több mint 800 ezer forintot foglaltak le. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a 61 éves férfit kábítószer-kereskedelmével, társát kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, velük szemben börtönbüntetést, a 61 éves férfival szemben pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványozott.

Az eredeti gyanú Herczeg esetében kábítószer-kereskedelemről is szólt, fél évet töltött előzetesbene, majd utána házi őrizetbe került.