Varga Judit volt évfolyamtársa lett a végrehajtók elnöke

Varga Judit volt évfolyamtársa lett a végrehajtók elnöke

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke irodájához a bejutást segítő tábla (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megválasztották csütörtökön a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar új vezetését, pont azt az öt embert, akiket egy múlt heti levél szerint meg kellett választaniuk – írta meg a Telex.

A portál emlékeztettt: múlt héten kiszivárgott egy levél az új elnökség névsoráról, de a végrehajtói kar akkor hamisítványnak nevezte azt. Most mégis azokat a jelölteket választották meg az új vezetésbe, akikről a levél szerint állítólag Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettesével is egyeztettek. Az új elnök Lupkovics Beáta lett, aki Varga Judit igazságügyi miniszter egyetemi évfolyamtársa volt a Miskolci Egyetem jogi karán. Az elnökség tagjainak pedig mellette Kovássy Szabolcsot, Papp Gábort, Ódor Gergely Istvánt és Kósa Zoárdot választották. Kovássy és Papp az előző, Schadl vezette elnökségnek is tagjai voltak. Más nem is indult a választáson.

Lupkovicsot csak tavaly májusban nevezték ki önálló bírósági végrehajtónak Miskolcon. Egy hónappal korábban még a Borsod-Abaúj Zemplén megyei közgyűlés jegyzőjeként adott interjút, előtte pedig a megyei kormányhivatalnál volt hivatalvezető, főosztályvezető, azelőtt a szikszói polgármesteri hivatalban dolgozott gyámügyi ügyintézőként.

Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke is felszólat a tisztújításon, azt mondta, hogy a végrehajtói szakmának tisztulási folyamaton kell átesnie. Emlékeztette a kar tagjait arra, hogy a hatóság jogszerű, szakszerű és empatikus tevékenységet vár el a végrehajtóktól, egyben zéró toleranciát hirdet a szabályszegésekkel szemben.