Vasúti átjáróba hajtott egy 72 éves férfi, hogy öngyilkos legyen

Vasúti átjáróba hajtott egy 72 éves férfi, hogy öngyilkos legyen

Vasúti átjáróban akart öngyilkos lenni egy férfi (Fotó: ügyészség.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 72 éves férfi ellen, aki öngyilkossági szándékkal hajtott a vasúti átjáróba – számolt be róla az ügyészség.hu.

A közlemény szerint a Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 72 éves terhelt 2023 januárjában egy Győr melletti település határában közlekedett gépkocsijával. A férfi betegsége miatt nagyon elkeseredett volt, elhatározta, hogy véget vet életének, ezért a település külterületén, egy vasúti átjáró előtt leparkolt autójával és egy vonatra várt. Mikor egy személyvonat érkezett az átjáróba, a férfi elindult autójával és a piros jelzés ellenére a vonat oldalának hajtott. Az ütközéstől járműve kipördült és egy betonelemnek csapódott. A személyvonaton a mozdonyvezetőn és a jegyvizsgálón kívül hozzávetőlegesen 100 utas utazott, közülük senki nem sérült meg, míg az elkövető nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A szerelvényben nagyságrendileg 2 millió forintos kár keletkezett.

A terhelt ellen a vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a járművezetéstől is tiltsa el a bíróság. Az érdemi döntést a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot!

 

Címkék: vonat