Végrehajtást indít a TV2 ellen a Jobbik, mert a csatorna nem tesz eleget a bírósági ítéletnek

Végrehajtást indít a TV2 ellen a Jobbik, mert a csatorna nem tesz eleget a bírósági ítéletnek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább növelte a Fidesz-média hazugságai miatt megnyert sajtóperek immáron több százas számát a Jobbik. A törvényekre fittyet hányó fideszes szócső ellen most végrehajtást is indítunk – írja lapunknak eljuttatott közleményében az ellenzéki párt.

A párt azért perelte be a kormánypárti csatornát, mert „egy korábbi frakcióülésükről azt hazudták, hogy a képviselői ott megünnepelték a Sargentini-jelentést”. A TV2-t – melyet a Jobbik egyenesen „szennycsatornaként” emleget – ezután a bíróság helyreigazítás közzétételére kötelezte, de az nem tett eleget a bírósági ítéletnek.

Mint írják, mindez elég ok volt arra, hogy elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék elmarasztalja, és csaknem félmilliós sérelemdíj, továbbá a perköltség megfizetésére kötelezze a TV2-t.

Miután a TV2 a helyreigazítást a mai napig nem tette közzé, ezért a Jobbik végrehajtási eljárást is indít ellenük – olvasható a közleményben.

Címkék: TV2, végrehajtás