Viszontlátásra! – válaszolta lapunknak Szentkirályi Alexandra

Viszontlátásra! – válaszolta lapunknak Szentkirályi Alexandra

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tart a kormányinfóra 2023. február 9-én. (Képernyőfelvétel: Magyar Hang videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy azt bő két év alatt megszokhattuk, ma sem vehettünk részt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, sajtókapcsolatokért felelős kormánybiztos kormányinfóján, így ezúttal is a sajtóeseménynek otthont adó Miniszterelnöki Kabinetiroda előtt igyekeztük feltenni kérdéseinket.

Ezúttal Gulyás a debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozással kapcsolatos véleményét szerettük volna megtudni. Mint ismeretes, a kormány propagandasajtója hetek óta azt hangoztatja, hogy a beruházást ellenzők nem Magyarország érdekeit szolgálják. Szijjártó Péter külügyminiszter hasonló állásponton van, Lázár János építésügyi miniszter pedig azt mondta, „mindenképp megfontolandó” a tiltakozók véleménye.

Gulyás azon kérdésünkre, hogy szerinte is a magyar érdekek ellen van-e az, aki tiltakozik, nem válaszolt. Helyette azt mondta, hogy a kormányinfón válaszolni fog az ezzel kapcsolatos kérdésekre. Megjegyezte továbbá, hogy a kormányinfó „szerencsére nem zártkörű”, hiszen a televízióban bárki megtekintheti.

Ezt követően a minisztert és Szentkirályit is megkérdeztük, mi az oka az eseményről való kitiltásunknak. Gulyás azt felelte, nem ő határozza meg, ki vehet részt a kormányinfón. A kormányszóvivő pedig ennyit mondott: „Viszontlátásra!”

Videónk ITT tekinthető meg, a kormányinfót pedig percről percre ITT követheti: