Vona Gábor gazdi törvénnyel védené a kutyákat

Vona Gábor gazdi törvénnyel védené a kutyákat

Fotó: TOW/Christian Houdek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik korábbi elnöke ötödik törvényjavaslatában – nyugati mintákat követve – tanfolyamhoz, illetve vizsgához kötné Magyarországon a kutyatartást. A javaslat egyelőre az állatkínzást megelőző keretelképzelés, amelynek részleteit széles körű konzultáción vitatná meg az Országgyűléssel, a pártokkal, a városok vezetőivel, akikhez el is juttatja elképzeléseit. Ezen túlmenően mindenki véleményét szívesen fogadja, akinek véleménye van az ügyben.

A videokonferencián – melyet Vona Facebook-oladán érhető el – elhangzott elképzelést ismertetve több nyugat-európai példát is idézett Vona. Eszerint tavaly nyár óta Bécsben 4 órás tanfolyamhoz kötik a kutyatartást azoknak, akik a ebet szeretnének tartani.

https://www.facebook.com/vonagabor/videos/233839090998168/?t=0

Svájcban két éve 15 órás tanfolyamhoz és vizsgához kötötték a kutyatartást, Berlinben pedig 2016 óta a kutyának és gazdájának közös vizsgát kell tennie egy bizottság előtt.