Orbán Viktor nem ambicionálja az Európai Tanács elnöki posztját

Orbán Viktor nem ambicionálja az Európai Tanács elnöki posztját

Orbán Viktor és Robert Fico (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szívesen oldok meg minden feladatot, ami Európában adódik, de szeretném világossá tenni, hogy sem nekem, sem a pártomnak semmilyen európai ambíciónk ilyen tisztséget illetően nincsen – erről beszélt Orbán Viktor a Robert Fico szlovák miniszterelnökkel közös keddi sajtótájékoztatóján az atv.hu beszámolója szerint. Ezt annak kapcsán mondta a magyar kormányfő, hogy július 1-től Magyarország az Európai Tanács elnökévé válik. Ám miután Charles Michel, a Tanács jelenlegi elnöke EP-képviselő szeretne lenni, ezért ha távozik, az új vezető megválasztásáig Orbán Viktor láthatná el ezt a pozíciót.

Orbán Viktor szerint Magyarország könnyű helyzetben van, ha az Európai Tanács elnökségéről beszélünk, mert már korábban is betöltötte ezt a posztot. – Én személyesen én is abban a helyzetben vagyok, hogy egyszer már ezt csináltam, ez nem egy ismeretlen táj – tette hozzá. 

A magyar kormányfő Ukrajna kapcsán elismételte: az ország megsegítésére szükség van, de ezt úgy kell megtennünk, hogy ez ne okozzon kárt az unió költségvetésének. Ám szerinte azzal, ha 50 milliárd eurót odaadnak négy évre előre az unió költségvetéséből Ukrajnának, az EU-s gazdálkodás és az ahhoz kapcsolódó nemzeti érdekek is sérülhetnek.

Címkék: Orbán Viktor