Volodimir Zelenszkij pártja már egy pártcsaládban a Momentummal

Volodimir Zelenszkij pártja már egy pártcsaládban a Momentummal

A Momentum és Zelenszkij pártjának politikusai (Forrás: Fekete-Győr András/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij pártjával immáron egy pártcsaládot alkotunk – ezt Fekete-Győr András jelentette be a közösségi oldalán.

A Momentum frakcióvezetője azt írta, hogy a dublini ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe kongresszus legfontosabb eredménye Volodomir Zelenszkij ukrán elnök és háborús hős pártjának felvétele volt centrista, európapárti pártcsaládba. – Isten hozott benneteket Európa előszobájában – köszöntötte az ukrán partnereket.

Az ellenzéki politikus arról is írt, hogy „a magyarok – ellentétben a Fidesszel – nem barátai a háborús agresszor Putyinnak. Mi, akik 1956 örökségét sosem feledhetjük, a honvédő szabadságharcosok oldalán állunk”. Egyúttal jelezte, számíthatnak rájuk Ukrajna mielőbbi EU-csatlakozásának ügyében, ami a kárpátaljai magyarság elemi érdeke is egyben. Az ukrán menekültek pedig a magyar civil társadalomtól minden segítséget és gondoskodást megkapnak, ami ahhoz kell, hogy egyszer majd egy újjáépülő, európai Ukrajnába térhessenek haza.

Bejegyzését azzal zárta, hogy Sláva Ukrayíni azaz dicsőséget az ukránoknak.