HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Kósa Lajos 83...

Kósa Lajos 83 éves édesanyjának cége lemondott az uniós támogatásról

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Lemondott a megítélt uniós támogatásról a Kósa Lajos 83 éves édesanyjának résztulajdonában lévő Méker Kft. – tudta meg a hvg.hu a vállalat ügyvezetőjétől.

HIRDETÉS

123 millió forintot nyert el 2017-ben Kósa Lajos anyjának cége egy, a sertéstartó telepek korszerűsítését támogató pályázaton. A finanszírozást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar állam biztosította, a Méker Kft.-nek megítélt összeg volt az ötvenedik legnagyobb, amit ezen a címen fizettek ki – írja a lap.

A cég még 2018 októberében – egy évvel az után, hogy nyert a pályázaton – fordult a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságához a lemondási szándékával, amit a hivatal el is fogadott. A Méker 251 millió forintot szánt arra, hogy korszerűsítse a sertéstelepét. A pályázat szabályai szerint a támogatás összege legfeljebb a beruházás teljes árának felét jelentheti, vagyis a 123 millió forint kimondottan jó arányt jelentett volna – emlékeztet a HVG.

Nyomdaipari céget falt fel Kósa Lajos anyjának sertéstenyésztő vállalkozása | Magyar Hang

Az elmúlt években ugyan veszteséges volt, de különösen Kósa Lajos debreceni polgármestersége idején akadtak sikerei.

Mivel sertéspestis van Magyarországon és az EU több más pontján is, „nagyon megfontoljuk”, hogy lesz-e egyáltalán korszerűsítés – mondta a lapnak Szilágyi Gábor ügyvezető. Azt is elárulta, hogy nem is kezdtek hozzá a megvalósításhoz.

HIRDETÉS

Most a gabonaiparban próbál szerencsét Kósa Lajos 83 éves édesanyja | Magyar Hang

Aki nem strómanja senkinek.

A Méker Kft.-t még 1993-ban alapították, fő tevékenysége zöldség és gyümölcs nagykereskedeleme volt. A nagy változás 2015 nyarán történt: a nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó Kósa Lajosné Bacskó Katalin ekkor, fél évvel a nyolcvanadik születésnapja előtt vásárolta be magát a cégbe. A vállalkozásnak attól kezdve hirtelen meglódult a szekere – írja a HVG. A Méker Kft.-nek az Opten adatai szerint most három résztulajdonosa van: Kósa Lajosné, valamint egy harmincas éveiben járó testvérpár, Szilágyi Gábor és Szilágyi Balázs. Róluk a Népszava korábban azt írta, hogy a Kósa család egy távolabbi ágához tartoznak. Szilágyi Balázs 2013-ban lett a cég tagja, a bátyja két évvel később, Kósánéval egyszerre érkezett.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,238lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Alternatív országgyűlést hozna létre Vona Gábor

Eljött az idő arra, hogy az ellenzék létrehozzon egy árnyékországgyűlést. Erről Vona Gábor beszélt az ATV „A nap híre" ...