HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Gondok mutatk...

Gondok mutatkoznak a német és a magyar iparban

HIRDETÉS

Másfél százalékkal esett a német ipar teljesítménye júniusban az előző hónaphoz képest, s 5,5 százalékkal az egy évvel ezelőtt mért értékhez képest – olvasható a német statisztikai hivatal, a Destatis friss jelentésében. Az elemzők harmad ekkora visszaesésre számítottak.

HIRDETÉS

Az éves szinten mért adatok arra utalnak, folytatódik a negatív trend, hiszen májusban havi szinten ugyan 0,1 százalékkal bővült az ipar, az előző év ötödik hónapjához viszonyítva viszont 4,4 százalékkal visszaesett.

Ha nem is ekkora a baj a magyar iparban, de júniusban nálunk is esett az ágazat teljesítménye: az ágazat 1,8 százalékkal maradt el az előző hónap teljesítményétől. Igaz, az egy évvel korábbi teljesítményt 4,1 százalékkal múlta felül.

Gyengélkedik a német autóipar, amit mi is megérzünk | Magyar Hang

Nem csupán az autó- és gépipar küszködik megrendelési és növekedési gondokkal itthon és a világban. A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökével beszélgettünk.

Szakértők szerint mindez arra utal, hogy a unióhoz, valamint a német gazdasághoz, s különösen az autóiparhoz erőteljesen kötődő magyar gazdaság nem tudja függetleníteni magát a gyengülő német gazdaságtól.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,152lájkolóTetszik
2,687követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép