HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Évtizedes mél...

Évtizedes mélypontra eshet a gazdasági növekedés a koronavírus miatt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Jelentősen csökken a globális gazdaság növekedési üteme a koronavírus járványnak köszönhetően – olvasható a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezete (OECD) legfrissebb, márciusi jelentésében.

Az intézmény szakértői úgy vélik, a novemberben jelzett 2,9 százalékkal szemben a világgazdaság alig 2,4 százalékos bővülésére lehet számítani. Ez az érték a 2008-as gazdasági világválság óta jelzett legalacsonyabb. Ez azonban csak az optimista számítások szerint lesz így. A pesszimista forgatókönyv szerint  – amennyiben a járvány nem csitul Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában – a növekedés tempója akár 1,5 százalékra is visszaeshet. 

A G20, azaz a gazdasági vezető országok esetében a novemberben jelzett 3,2 százalékos növekedéssel szemben csak 2,7 százalék várható, ami jelentős visszaesést jelent a tavalyi 3,1 százalékhoz képest. 

Az euróövezet várható növekedési tempója 0,8 százalék lehet, a novemberi 1,1 százalékos előrejelzéssel szemben, és az Egyesült Államokban is valamivel egy százalék alatt lehet a gazdaság bővülésének tempója. 

HIRDETÉS

Miután a szakértők arra számítanak, hogy Kína az év első három hónapjában túljuthat a járvány csúcsán, a jövő évi kilátásokon 0,3 százalékpontot emeltek, s 2021-re 3,3 százalékos globális növekedéssel számolnak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek