Fizetése egy részét a dolgozóknak adja a Budapest Airport vezetősége

Fizetése egy részét a dolgozóknak adja a Budapest Airport vezetősége

(Fotó: Budapest Airport/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fizetésének nagy részét felajánlotta a dolgozók számára a Budapest Airport vezetősége – számolt be róla az Index a cég közleménye alapján.

A légi közlekedés több más szereplőjéhez hasonlóan nagy bajban van a vállalat is, a repülőtér március végére utasforgalma 98 százalékát elvesztette. Korábban napi 150–200 járat üzemelt, most húsz, ebből pedig csak néhány utasszállító. Tavaly március 31-én például 45 700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, idén ez a szám már csak 520 fő volt.

A Budapest Airport kezdeményezésére létrejött a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány, ennek célja a jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása. Áprilisi jövedelmének nagy részét máris felajánlotta a vezetés az alapítvány részére. Ez az összeg nagyjából 60 ezer eurót tesz ki. A támogatásra jelenlegi és volt munkavállalók egyaránt pályázhatnak.

Az európai repülőterek egyébként összesen 14 milliárd eurós bevételkieséssel számolnak, és a kontinens légi közlekedési kapacitásainak 90 százalékát is elveszítheti átmenetileg.