Beléptünk az ezer forintos kenyér korába

Beléptünk az ezer forintos kenyér korába

Orbán Viktor az új kenyérből szel 2021. augusztus 20-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkerülhetetlen a sütőipari termékek árának jelentős emelkedése – mondta el az InfoRádiónak a Magyar Pékszövetség elnöke. Septe József szerint több termék kilónkénti ára már most is eléri az ezer forintot, például a különleges kézműves, rozsos, magvas kenyerek esetében.

Úgy véli, hogy komoly árváltozások fognak bekövetkezni a sütőipari termékek esetében. A várható drágulás mértéke több tényezőtől is függ: az alapanyagokon és munkabéren túl például attól is, hogy egy vállalkozás milyen energiaszolgáltatóval állapodott meg és főként mikor. Septe József rámutatott, ha valaki akár csak egy hónappal korábban kötött le több évre az energiát, akkor ő várhatóan kedvezőbb helyzetben lesz annál, aki csak most készül erre.

A Magyar Pékszövetség elnöke a hazai gabonát illetően hangsúlyozta: a következő aratásig szükséges mennyiség megvan, tehát ellátási probléma nem lesz.