Eltűnt a tojás a Tesco internetes boltjából

Eltűnt a tojás a Tesco internetes boltjából

Tojás (Fotó: Hello I'm Nik / Unspash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Online már nem lehet megvásárolni a szerdán hatósági árasított tojást a Tesconál. Az üzletek egyébként sorra vezették be mennyiségi korlátozásokat a kormánydöntés után.

Kisöpörte a tojást online boltjából a Tesco – jelentette a Pénzcentrum. Az üzletlánc internetes bevásárlási felületén a héten hatósági árassá tett tojásra rákeresve a keresőben valóban legfeljebb a kaszinótojás készétel és a népszerű édesség jön fel találatként. A „Tejtermékek, tojás” kategóriára kattintva pedig csak a tejtermékek árucsoportjai között lehet válogatni, a tojás hiányzik.

A tojáson kívül a burgonya is hatósági áras lett a héten, a lap szerint ebből egyfélét lehetett kapni. Ha azonban rákeres az ember, már kétfélét lehet találni, illetve édesburgonyát kínáltak még ebben az árukategóriában.

Az újabb árstopokat szerdán délután jelentette be a kabinet a kormányinfón, amire az áruházláncok sorra mennyiségi korlátozásokat vezettek be. A Tescóban például lédig burgonyából legfeljebb 2 kilogrammot, csomagoltból legfeljebb egy csomagot, tojásból pedig maximum egy doboznyit lehet vásárolni – függetlenül attól, hány darabos.