HIRDETÉS

2001: Medgyessy Péter lobbiügye – Tejben-vajban Torontóban

HIRDETÉS

2001 novemberében Medgyessy Péter lobbiügye még komoly botrányt kavart. Tizennyolc év elteltével csupán rövidhír lenne a lap alján egy efféle tanácsadói szerződésről szóló tudósítás, persze csak akkor, ha az érintett nem lenne esélyes miniszterelnök-jelölt.

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Medgyessy Péter cégének Gresco Rt.-vel kötött „tanácsadói”, avagy „lobbi”-szerződésének botrányát a Demokrata című lap robbantotta ki. Az üggyel a kormányhoz közel álló Magyar Nemzet is behatóan foglalkozott, később pedig szinte valamennyi sajtóorgánum tárgyalta – politikai irányvonalának megfelelően.

2001: „Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni” | Magyar Hang

A „ciprusi off-shore érdekeltségű, ír hátterű”, ugyanakkor kanadai tulajdonosi kör által jegyzett Gresco Rt. a leromlott állapotú műemlék épület, a Gresham-palota értékesítését akarta elérni, illetve gördülékennyé tenni az V. kerületi önkormányzatnál. A Roosevelt téri palota eladásának ügye már 1991 óta húzódott. A rendszerváltás utáni első, szabadon választott önkormányzat ugyanis előszerződést írt alá egy Oberoi nevű céggel, ám jogszabályváltozás miatt nem tudták nyélbe ütni az üzletet. Az Oberoi jogutódjaként a Gresco Rt. 1997-ben jelentkezett, bejelentette vételi szándékát, ugyanakkor meg is fenyegette az önkormányzatot, hogy ha nem veheti meg a patinás épületet, akkor kártérítési pert indít.

(…)

HIRDETÉS

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 26-án megjelenő 2019/30. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/30. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,093lájkolóTetszik
2,840követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kormányinfó 150. – Gulyás Gergely: Boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen

Az Uniós csúcs, a Magyarországgal szembeni uniós eljárás, a tervezett új ferihegyi gyorsforgalmi út, és a kultúrafinanszírozás egyaránt téma volt a tájékoztatón.

Az erőszak nemtelen