HIRDETÉS

2001: Medgyessy Péter lobbiügye – Tejben-vajban Torontóban

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

2001 novemberében Medgyessy Péter lobbiügye még komoly botrányt kavart. Tizennyolc év elteltével csupán rövidhír lenne a lap alján egy efféle tanácsadói szerződésről szóló tudósítás, persze csak akkor, ha az érintett nem lenne esélyes miniszterelnök-jelölt.

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Medgyessy Péter cégének Gresco Rt.-vel kötött „tanácsadói”, avagy „lobbi”-szerződésének botrányát a Demokrata című lap robbantotta ki. Az üggyel a kormányhoz közel álló Magyar Nemzet is behatóan foglalkozott, később pedig szinte valamennyi sajtóorgánum tárgyalta – politikai irányvonalának megfelelően.

2001: „Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni” | Magyar Hang

A „ciprusi off-shore érdekeltségű, ír hátterű”, ugyanakkor kanadai tulajdonosi kör által jegyzett Gresco Rt. a leromlott állapotú műemlék épület, a Gresham-palota értékesítését akarta elérni, illetve gördülékennyé tenni az V. kerületi önkormányzatnál. A Roosevelt téri palota eladásának ügye már 1991 óta húzódott. A rendszerváltás utáni első, szabadon választott önkormányzat ugyanis előszerződést írt alá egy Oberoi nevű céggel, ám jogszabályváltozás miatt nem tudták nyélbe ütni az üzletet. Az Oberoi jogutódjaként a Gresco Rt. 1997-ben jelentkezett, bejelentette vételi szándékát, ugyanakkor meg is fenyegette az önkormányzatot, hogy ha nem veheti meg a patinás épületet, akkor kártérítési pert indít.

HIRDETÉS

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 26-án megjelenő 2019/30. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/30. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,465lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?