Most az MNB-nél nyert több milliárdos közbeszerzést a 4iG

Most az MNB-nél nyert több milliárdos közbeszerzést a 4iG

Az MNB épülete (Fotó: Wikipédia/Yelkrokoyade)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 4iG Nyrt. nyerte el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közbeszerzését, amit a központi adattároló beszerzésére írtak ki – közölte a 4iG a tőzsde honlapján. A tájékoztatás szerint a keretmegállapodás keretösszege nettó 1,924 milliárd forint. Azt írták, a jegybank által kiírt „Központi adattároló beszerzése” megnevezésű, uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzési eljárás során nyertes ajánlatként a 4iG ajánlatát hirdették ki, és megtörtént a szerződéskötés.

A jegybank központi vállalati adattárolói tervezett élettartamuk végére értek. Ez az adattároló, a kapacitások bővítésével, a meglévőnél magasabb teljesítmény- és szolgáltatás-pozíciójú új eszköz bevezetését tette szükségessé. A központi adattároló a jegybank informatikai infrastruktúrájának alapvető berendezése. A szállítandó eszköznek magas rendelkezésre állás mellett képesnek kell lennie a következő 7 évben jelentkező adattárolási feladatok ellátására, a szerverpark, az adatfeldolgozó rendszerek kiszolgálására, a virtualizált eszközök és megoldások támogatására – közölték.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvények hétfőn 991 forinton zártak. Egy éven belül a legmagasabb értékük 1134 forint, a legalacsonyabb 488 forint volt.

A 4iG-ben 2019 nyárán szerzett irányítói befolyást a korábban Mészáros Lőrinc jobbkezeként számon tartott Jászai Gellért, miután 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt Mészáros Lőrinc Opus-Konzum birodalmától, így további ügyletekkel együtt 40,2 százalékos lett a tulajdonrésze. Mészáros Lőrinc érdekeltségei, a Konzum PE Magántőkealap 11,63 százalékos, az Opus Global Nyrt. pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkeznek a társaságban.

 

Címkék: 4iG, MNB