Szigorúbb lesz az utasfelvétel a Wizz Airnél

Szigorúbb lesz az utasfelvétel a Wizz Airnél

Képünk csak illusztráció. A Wizz Air egyik gépe a kolozsvári Avram Iancu repülőtér betonján (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Wizz Air arról tájékoztatja utasait, hogy június 12-től valamennyi járat esetében a korábban 48 órás becsekkolási időszak 24 órásra módosul – vette észre az Utazómajom.

„A Wizz Air tájékoztatja utasait, hogy június 12-től utasfelvételi folyamataiban változás lép fel. Valamennyi járat esetében a korábban 48 órás check-in időszak 24 órásra módosul, így az utasok számára egy nap áll majd rendelkezésre, hogy online, a felszállás előtti három óráig bezárólag elvégezzék az utasfelvételt” – írja a légitársaság közleményében. Aki ebben az időablakban nem végzi el az utasfelvételt, annak irányonként és utasonként 15 600 forintot (azaz esetenként a repülőjegynél is többet) kell fizetnie. Az Utazómajom szerint pontosan e pótdíjak beszedése, illetve az utazóközönség a fix, feláras helyek felé terelése állhat a Wizz Air lépésének hátterében.

– A változás nem vonatkozik azokra az utasokra, akik a Wizz Air felületein a jegyvásárlást követően ülőhelyet is foglaltak. Számukra a felszállás előtti három óráig bezárólag harminc napig nyílik lehetőség az utasfelvételre – olvasható a Wizz Air közleményében.

Címkék: Wizz Air, utasfelvétel