A Fradinál nyugodtan elveheted a magyarok munkáját

A Fradinál nyugodtan elveheted a magyarok munkáját

Máté Csaba a Fradi edzésén

Fotó: Molnar Adam / Az FTC hivatalos Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját! – olvashattuk nem is olyan régen a kék kormányzati plakátokon. Úgy lászik, Kubatov Gábor fideszes pártigazgatónak erre a „jótanácsra” nem kell figyelnie, amikor Magyarország legnépszerűbb klubjának személyzeti ügyeiben dönt.

Az orosz edzőnek, Sztanyiszlav Csercseszovnak július végén kellett távoznia, miután a Ferencváros lebőgött a feröeri Klaksvík ellen,  itthon három nullra kikapott, és kizúgott a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A közpénz-milliárdokkal kitömött magyar csapat sajtóosztálya a csúfos kudarcot megelőzően arról posztolt a közösségi oldalra, hogy „jó reggelt, fontos hét első napjára ébredtünk, ezen a héten fogunk továbbjutni a BL második fordulójába!” Finoman szólva is rosszul öregedett a jóslatuk, és miután a kínos kudarc után a közönség is „ruszkik, haza!” kiáltással üzent az orosz edzőnek, Kubatov lépni kényszerült.

Ekkor nevezték ki – ideiglenesen - a magyar Máté Csabát, immár sokadszor. Ricardo Moniz kirúgása után, 2013 decemberében már edzőnek érezhette magát négy napig (ez két meccset jelentett, ráadásul az Újpest és a Videoton ellen), hogy aztán 2021 decemberében egyetlen mérkőzés erejéig (ellenfél a Budapesti Honvéd) helyettesítse az éppen elküldött Peter Stögert. Most, Csercseszov utódjaként, az eredmények magukért beszélnek: vezetésével a csapat az elmúlt tíz meccsből kilencet megnyert, ráadásul úgy, hogy összesen 39 gólt rúgtak (emlékeztetőül: a feröeri csapat hálójába egyszer sem sikerült betalálni). Ilyen mérleg után nem lett volna meglepő, ha Máté Csabát véglegesítik, de nem ez történt. Hétfőn rövid közlemény jelent meg a Ferencváros labdarúgócsapat honlapján. Szó szerint így: 

„MÁTÉ CSABÁT DEJAN SZTANKOVICS VÁLTJA AZ FTC KISPADJÁN

A Máté Csabát váltó BL-győztes Sztankovics edzőként a Crvena zvezdát és a Sampdoriát irányította. Férfi labdarúgócsapatunk a feröeri Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően Máté Csaba irányításával mindhárom párharcát sikerrel vette és bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe. A csapat irányítását a napokban a 45. születésnapját ünneplő korábbi szerb válogatott labdarúgó, az olasz Interrel BL-győztes Dejan Sztankovics veszi át. A szakember évekig dolgozott a belgrádi Crvena zvezda, majd azt követően legutóbb a Sampdoria edzőjeként. Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörébe a csapatot.”

Nem tudom, Máté Csabának mit kellett volna még tennie, hogy Kubatov bizalmát elnyerje. Ami tény: a Nagyecsed – Ferencváros „örökrangadón”, szeptember 16-án már Dejan Sztankovics ül majd az FTC kispadján. Egy magyar biztos lesz a pályán, mert kapusból még nem igazoltak külföldit.

Címkék: FTC, Máté Csaba