Ha Magyarországra jössz, simán elveheted a munkánkat

Ha Magyarországra jössz, simán elveheted a munkánkat

Vendégmunkások tiszaújvárosi konténerlakásoknál (Fotó: AFP via Europress/Kisbenedek Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csúnyán öregszik. Hát mivé lett a „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” propaganda- és kormányprogram? Makó, Gyöngyös, Salgótarján lett belőle. Vendégmunkások jönnek, a mieink meg mennek új kihívásokat keresni. Gyöngyöst mi írtuk meg, ott roma takarítónőket tettek az utcára, hogy az általuk betanított filippínók váltsák őket, a friss történettel meg tele a média nem kormányzati nyilvánossághoz tartozó része, olyannyira, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kénytelen volt vizsgálatot elrendelni - Salgótarjánban ugyebár egy dél-koreai hátterű cég vietnámi dolgozókra cserélte a magyar munkavállalóit. Gyönyörűséges multikulti sztori a bevándorlásmentes magyarhonból.

De mit lép minderre a már említett kormányzati nyilvánosság? Alapvetésük, hogy ezek nem azok, nem migránsok, hanem szigorú szabályok között érkeztetett, ideiglenesen hazánkban tartózkodó humánerőforrások. Fideszes szavazóként azért felvonnám a szemöldökömet, hogy eddig nem egészen erről volt szó, és csöndben megemlíteném: rendben, értem, de a jó migránsok is elveszik a magyarok munkáját. Ez már viszont propaganda emelt szint: nem-nem, sőt, a vendégmunkások ittléte nélkül lennének veszélyben a magyarok munkahelyei. Hogy mi van? – értetlenkednék fideszesként újfent, de már kapnám is a magyarázatot: ha nincs vendégmunkás, nincs új beruházás, amely köré mindenféle honi vállalkozás szerveződhet ilyen-olyan beszállítóként. Áhám, próbálnám befogadni a párt által helyretett világképemet, hogy maradék bizonytalanságomat Kacsoh Dániel, a Mandiner főszerkesztő-helyettese oszlassa szerteszét az ATV Aktuál című műsorában, emígyen:

Az országgyűlés nagyon szigorú törvényt fogadott el a vendágmunkások alkalmazására, de nyilván a puding próbája az evés.

Minden magyar munkavállaló nevében jó étvágyat kívánok magunknak!

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!