Orbán szerint Varga Judit hazudott, Magyar Péter nevét pedig véletlenül se ejtené ki

Orbán szerint Varga Judit hazudott, Magyar Péter nevét pedig véletlenül se ejtené ki

Bejegyzés Orbán Viktor Facebook-oldalán 2020. december 9-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyszerű ez. Eddig ugye volt az, hogy van a Fidesz, és mindenki, aki nem a Fidesz, baloldali. Hazugság, nyilván, de tökéletesen illeszkedik az abszolút nullához egyszerűsödő politikai kommunikációba. Most pedig még van az is, hogy a Fidesz békepárti, és aki nem mondja el naponta legalább tízszer, hogy ő békepárti, az háborúpárti. Magyar Péter például azért háborúpárti, mert nem mondja – és most Menczer Tamás szavait idézem -, hogy:

„Azonnali, feltételnélküli tűzszünetet akarunk, és béketárgyalásokat. Nem küldünk magyar katonákat, és nem küldünk fegyvereket a háborúba.”

Akarunk... Mármint, hogy a Fidesz akar, méghozzá nagyon, de nagyon. Egyébként megnyugtatom Menczer Tamást, hogy Magyarországon kevés olyan személyt találna, aki nem szeretne, kívánna, óhajtana (ezek a helyes kifejezések) fegyverszünetet meg békét. Akarnia meg leginkább Putyinnak kellene, de ő nem akar.

Nézem Orbán Viktort a TikTokon, mert már csak ott tudom, mivel a Facebookon valami ironikus hozzászólásom után azonnali hatállyal letiltott az ügyeletes Orbán-stábtag. Szóval nézem, amint a miniszterelnök nyilatkozik a Szakma Sztár Fesztiválról távoztában. Varga Juditról kérdezik, hogy igaz-e, amit a volt igazságügyi miniszter a Magyar Péter által készített hangfelvételen állít az ügyészségről. Most pedig a kormányfőt idézem: „Elhiszem, amit a legfőbb ügyész mondott, neki hiszek, igen.” Aztán Rogán Antalról kérdezik, hogy vele beszélt-e az ügyről, ismét a miniszterelnök szavai: „Nem, mert a legfőbb ügyésznek hiszek.” Magyar Péter is szóba kerül, mire Orbán: „Baloldali belügynek tartom.” Felemlítik március 15-öt is, miszerint Magyar Péter több embert tudott utcára vinni, mint a miniszterelnök – Orbán Viktor válasza: „Az egész ügyet a baloldal belügyének tartom.” Végül, miközben Magyar Pétert csak mint Varga Judit férjét említi, hozzáteszi, hogy az ő szemszögéből a baloldalon minden párt egyforma, háborúpárti és áskálódnak Magyarország ellen Brüsszelben.”

Mondom én, hogy egyszerű ez, és a miniszterelnök csak azért nem intézte el a témát egy „boldog karácsonnyal”, mert azt így kampányban esetleg félreérthették volna a budapesti Fidesz-szimpatizánsok.