A Néppárt elnöke is kiakadt a kormány új kampányán, Juncker kirakná a Fideszt

A Néppárt elnöke is kiakadt a kormány új kampányán, Juncker kirakná a Fideszt

A kormány „tájékoztató akciója”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egészen elképesztő szinteket ért el a magyar kormány Brüsszelben egyetlen nap alatt, tulajdonképpen ismét átléptek olyan határokat, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. Az már talán nem is volt meglepő, hogy ismét vétókkal fenyegetett a magyar diplomácia, először az EU-Arab Liga, aztán az EU-Svájc megállapodások esetében, mindkét dokumentum többek között az illegális bevándorlás megállításáról szól, ehhez képest Magyarország szerint a migráció menedzseléséről. Végül aztán kiderült, hogy Magyarország mégis aláírja, de például a svájci dokumentumot ellátja egy záradékkal.

Aztán hétfő este megjelent a legújabb kormányzati hirdetés, ahol Jean-Claude Juncker és Soros György szerepel egy képen, mint akik Európa migránsokkal való elárasztásán fáradoznak. Erre aztán már megjött a brüsszeli válasz is, először csak az Európai Bizottságtól, ahol cáfolták a hirdetés állításait, minderről itt írtunk részletesen. Meg kell jegyeznünk, a magyar kormány most érte el először, hogy a Bizottság ilyen határozottan kijelentse, hogy szerinte a kormány hazudik, bár korábban számtalan kampány alatt lett volna erre lehetősége. Úgy tűnik, a Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert kellett mindehhez megtámadni.

„Sokkoló, összeesküvés-elmélet" - az Európai Bizottság az új kormánykampányról | Magyar Hang

A magyar kormány kampánya egyszerűen hihetetlen a számunkra – mondta az EB szóvivője.

A napnak azonban még nem volt vége, az uniós tagállamok Általános Ügyek Tanácsa kedden tárgyalta a magyar és lengyel jogállamisági eljárást. És volt még egy napirendi pont, az álhírek elleni küzdelem, aminek fényében különösen vicces volt, hogy a Bizottság #fakenews hashtaggel látta el a reakcióját. A tanácsülés után nagyjából egy időben tartott sajtótájékoztatót Frans Timmermans, a Bizottság első alelnöke, a szocialisták jelöltje a következő Bizottság elnöki székére, illetve Takács Szabolcs és Varga Judit, EU-ügyi magyar államtitkárok.

Timmermanstól megkérdezték, mit szól a magyar kampányhoz. Ő azt mondta, hogy ez vicces lenne, ha nem lenne ennél sokkal komolyabb a helyzet. Hozzátette, nem képes felfogni azt, hogy egy uniós kormány úgy csinál, mintha nem lenne az EU tagja, ráadásul ténykérdésekben hazudik. Példaként említette a határvédelmet, ugyanis az elmúlt pár évben sokkal szigorúbb lett a határok ellenőrzése, ezért is csökkent az illegális bevándorlás. Timmermans az ülésen felvetette a magyar félnek, hogy magyarázzák el ezt a kampányt, de elmondása szerint nem kapott választ.

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

A magyar kormány kampányára válaszolva: - Itt nincsenek „ők" - csak az Európai Unió, és az asztalnál ott ül Magyarország is. - Az EU támogatja, nem gyengíti a tagállamok határvédelmét. - Az EU nem...

Takács Szabolcs és Varga Judit azonban minden elméletüket igazolva látták arra nézve, hogy sorosista és bevándorláspárti összeesküvés áldozata a magyar kormány, s ennek a támadásnak a vezetője Frans Timmermans, aki a tanácskozáson „teljesen kiesett a szerepéből”. Takács Szabolcs elmondta, hogy szerinte az elmúlt hét végén kiderült, hogy a szocialisták Magyarországon „szövetségre léptek a szélsőségesen rasszista és antiszemita Jobbikkal”. Takács szerint nem kétséges, hogy a Soros-hálózat és az Európai Bizottság között létezik a kapcsolat, ráadásul az „európai intézményeket teljes mértékben megszállták a bevándorláspárti erők”.

És idéznénk Varga Judit államtitkárt is, aki a 7-es cikkely szerint eljárással kapcsolatban a következőkkel kezdte mondandóját (papírból olvasva): „a mai nap is bebizonyította, hogy folytatódik az Európai Parlamentben megkezdett bevándorláspárti politikusok kampánya, ez is egy újabb Soros-szeánsz volt”.

Valószínűleg szintén sorosistának számít Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke, aki a Twitteren azt írta, hogy a magyar kormány kampánya nem a tényeken alapul, és tisztában kellene lennie Orbán Viktornak azzal, hogy ő is része az uniós döntéshozatali folyamatoknak

Megszólalt az ügyben Jean-Claude Juncker is, aki egy németországi kampányeseményen azt mondta, hogy a hazugságok ellen nem lehet védekezni, és kijelentette: „A Fidesz nem tartozik az Európai Néppárthoz”.

Egy ember biztosan nem szólalt még ebben a kérdésben: Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje, akinek el kellene döntenie, hogy ebben a vitában Orbán vagy Juncker álláspontjával ért egyet, mert a kettő együtt egymást kizárja. (Weber egyébként megosztotta Daul tweetjét, de mint tudjuk, ez nem jelent egyetértést).

A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságíróknak Budapesten. Az államtitkár úgy fogalmazott: „az elmúlt években többször tapasztaltuk és láttuk, hogy a bizottság a legnyilvánvalóbb dolgokat is félrevezetésnek és hazugságnak tekintette”, miközben maga áll a kezdeményezések mögött, amelyeket tagad. Hozzátette: a bevándorlást támogató hétpontos brüsszeli munkaterv minden egyes pontjának létezését be tudják bizonyítani. (MTI)