HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Egy üzletembe...

Egy üzletembert vádolnak a Kuciak-gyilkosság megrendelésével

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egy hírhedt szlovák üzletembert vádolnak a Jan Kuciak-gyilkosság megrendelésével – írta meg a The Guardian. Egy csütörtök délutáni sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a gyanú szerint Marián K. rendelte meg a merényletet az oknyomozó újságíró, illetve annak barátnője, Martina Kušnírová ellen. A Guardian szerint bár a teljes nevet nem hozták nyilvánosságra, de feltehetőleg Marián Kočnerről van szó. A pozsonyi új szó már egyértelműen az üzletember nevét említette cikkében, hozzátéve, hogy Kočnert jelenleg szigorított őrizetben tartják Újvároskában (Leopoldov).

HIRDETÉS

Az 55 éves milliomos, aki több mint egy tucat céggel rendelkezik, korábban fenyegette már az Aktuality.sk újságíróját. Tavaly júniusban egyébként már meggyanúsították csalással, azóta előzetes letartóztatásban volt. A gyilkossággal eddig négy embert vádoltak meg, de azt nem lehetett tudni, ki rendelhette meg az egészet. Eljárás indult a feltételezett kifizető, Alena Zs., a végrehajtó Tomáš Sz., a szállító Miroslav M., valamint a közvetítő A. Zoltán ellen. A gyilkos fegyvernek továbbra sem bukkantak a nyomára.

Nem lepődtem meg, miután gyakorlatilag a gyilkosság másnapjától fogva Kočner neve a potenciális elkövetők között szerepelt – közölte az Aktuality oldalán Peter Bárdy főszerkesztő. Bárdy szerint a milliomos már korábban is fenyegette Kuciakot, aki néhány hónappal a merénylet előtt azt panaszolta, hogy bejelentést tett a rendőrségen, de attól tart, nem foglalkoznak vele igazán. A főszerkesztő úgy látja, Kočnernek befolyásos barátai vannak politikusok, de rendőri és ügyészségi vezetők között is, ők pedig mindeddig igyekeztek védeni az üzletembert.

Kuciak és barátnője is 27 évesek voltak, amikor lelőtték őket nagymácsédi családi házukban tavaly március 21-én. A megrendelő legalább 70 ezer eurót fizetett a merényletért. A gyilkossággal kapcsolatban keletkezett ügyirat eddig több mint 15 ezer oldalt tesz ki. Kihallgattak már 17 gyanúsítottat, de sor került 41 kórbonctani vizsgálatra és 53 házkutatásra is.

HIRDETÉS

A Kuciak-gyilkosság tömegtüntetésekhez vezetett, végül pedig belebukott Robert Kaliňák belügyminiszter, illetve Robert Fico miniszterelnök is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,875lájkolóTetszik
3,055követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valódi nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek