HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Határon túl Török szavazá...

Török szavazás: Erdogan pártja elbukta Ankarát és Isztambult is

HIRDETÉS

A legerősebb ellenzéki párt, a kemalista republikánusok (CHP) jelöltje, Mansur Javas nyert Ankarában a vasárnapi török helyhatósági választáson – írja a Reuters. Recep Tayyip Erdogan államfő pártja, az Igazság és Fejlődés (AKP) 16 év után bukta el a fővárost. Izmirben, a harmadik legnagyobb török városban is kemalista jelölt nyert, de itt a Reuters szerint régóta a CHP a legnépszerűbb. Ezek mellett még öt nagyobb városban nyert az ellenzék.  

HIRDETÉS

„Az emberek a demokrácia mellett szavaztak” – mondta Kemal Kilicdaroglu ellenzéki vezető.

Miért éppen most kelt a muszlim világ védelmére Erdogan? | Magyar Hang

Vannak, akik a migránsokkal, Sorossal és Brüsszellel, mások Oroszországgal vagy éppen Amerikával riogatják a szavazóikat. A török elnök is választásra készül.

Isztambulban végig szoros volt a csata, mindkét párt győztesnek nyilvánította magát, a hivatalos végeredményre estig kellett várni, mert az adatokat nem hozták nyilvánosságra. Az AKP jelöltje, Binali Yildirim volt miniszterelnök 48,51 százalékot szerzett, míg a CHP-s Ekrem Imamoglu 48,79-et, így ő győzött. A részvétel 88 százalékos volt a fővárosban.

Országosan viszont győzött Erdogan pártja: több mint 51 százalékát szedték össze a szavazatoknak.

A helyhatósági választás volt az első megmérettetés a tavaly júniusi elnökválasztás óta, A CHP-re mintegy nyolc százalékkal többen szavaztak. A török líra a hírek után 2,5 százalékot gyengült a dollárral szemben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,115lájkolóTetszik
2,844követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Karácsony a Főkert vezetőjét is menesztheti, különös pályázaton keresik az utódját

Kevesebb mint egy hetet adtak a jelentkezésre, és két nap alatt eldönthetik, hogy ki vezesse a fővárosi céget. A szakma képviselői politikai kinevezéstől tartanak.

Egy ujjal se