HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szorulhat a F...

Szorulhat a Fidesz, ha megvalósul Weber 12 pontja

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az előrejelzések szerint Manfred Weber lehet az Európai Unió következő elnöke, ezért különösen érdekes a napokban nyilvánosságra hozott programja. A politikus honlapján megjelent 12 pontból több is érinti hazánkat, illetve gondot okozhat a Fidesznek.

HIRDETÉS

Magyar szempontból a legfontosabb, hogy az Európai Néppárt jelenlegi vezetője olyan jogállami mechanizmus életbeléptetését tervezi, amelyben egy független testület minden tagállamban ellenőrizni fogja az korrupciót, az az ellen viselt harcot, az igazságszolgáltatás helyzetét, illetve a sajtószabadságot.

A másik lényeges pont szerint az európai határok védelméért felelős szervezet, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) létszámát már 2022-re 10 ezerre növelné, öt évvel korábban, mint azt eredetileg tervezett határidő.

A The future of we – A Strong Europe elnevezésű program fontos pontja lenne Orbán Viktor egyik mintaállamával, az autokrata Recep Tayyip Erdogan vezette Törökországgal folytatott csatlakozási tárgyalások leállítása, helyette egyéb területeken, például a migráció kezeléséről kezdene egyeztetéseket Weber.

HIRDETÉS

A terrorizmus elleni harc elősegítése érdekében a jelenlegi néppárti elnök létrehozná az európai FBI-t, amelynek keretében a nemzeti bűnüldöző szervek megosztanák egymással a potenciálisan veszélyes személyekről szóló információkat.

Hangzatos, de alig értelmezhető – gyorselemzés Orbán Viktor hét pontjáról | Magyar Hang

Orbán Viktor gyakran él olyan retorikai eszközökkel, hogy beszédeiben létező dolgok megvalósítását és nem létezők eltörlését kéri. Jórészt most is ez történt, a Fidesz EP-választási kampányának nyitóeseményén. Sorra vettük a hét pontot, és a tények, adatok azt mutatják, a követelések ugyan hangzatosak, de a gyakorlatban alig értelmezhetők.

Végül magyar szempontból lényeges az a pont is, amely a magyar családi otthonteremtési kedvezmény rendszeréhez hasonlóan kedvezményes otthonteremtési támogatást adna a fiatal pároknak. A programhoz a pénzt az Európai Beruházási Bank (EIB) biztosítaná. A tervezet nem fiatal házasokról, hanem családokról beszél, azaz jó eséllyel nem kötné a támogatást házassághoz, s – a magyar rendszerrel szemben – akár gyermek nélküliek is hozzájuthatnának az uniós támogatáshoz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,962követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.