HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szorulhat a F...

Szorulhat a Fidesz, ha megvalósul Weber 12 pontja

HIRDETÉS

Az előrejelzések szerint Manfred Weber lehet az Európai Unió következő elnöke, ezért különösen érdekes a napokban nyilvánosságra hozott programja. A politikus honlapján megjelent 12 pontból több is érinti hazánkat, illetve gondot okozhat a Fidesznek.

HIRDETÉS

Magyar szempontból a legfontosabb, hogy az Európai Néppárt jelenlegi vezetője olyan jogállami mechanizmus életbeléptetését tervezi, amelyben egy független testület minden tagállamban ellenőrizni fogja az korrupciót, az az ellen viselt harcot, az igazságszolgáltatás helyzetét, illetve a sajtószabadságot.

A másik lényeges pont szerint az európai határok védelméért felelős szervezet, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) létszámát már 2022-re 10 ezerre növelné, öt évvel korábban, mint azt eredetileg tervezett határidő.

A The future of we – A Strong Europe elnevezésű program fontos pontja lenne Orbán Viktor egyik mintaállamával, az autokrata Recep Tayyip Erdogan vezette Törökországgal folytatott csatlakozási tárgyalások leállítása, helyette egyéb területeken, például a migráció kezeléséről kezdene egyeztetéseket Weber.

A terrorizmus elleni harc elősegítése érdekében a jelenlegi néppárti elnök létrehozná az európai FBI-t, amelynek keretében a nemzeti bűnüldöző szervek megosztanák egymással a potenciálisan veszélyes személyekről szóló információkat.

HIRDETÉS

Hangzatos, de alig értelmezhető – gyorselemzés Orbán Viktor hét pontjáról | Magyar Hang

Orbán Viktor gyakran él olyan retorikai eszközökkel, hogy beszédeiben létező dolgok megvalósítását és nem létezők eltörlését kéri. Jórészt most is ez történt, a Fidesz EP-választási kampányának nyitóeseményén. Sorra vettük a hét pontot, és a tények, adatok azt mutatják, a követelések ugyan hangzatosak, de a gyakorlatban alig értelmezhetők.

Végül magyar szempontból lényeges az a pont is, amely a magyar családi otthonteremtési kedvezmény rendszeréhez hasonlóan kedvezményes otthonteremtési támogatást adna a fiatal pároknak. A programhoz a pénzt az Európai Beruházási Bank (EIB) biztosítaná. A tervezet nem fiatal házasokról, hanem családokról beszél, azaz jó eséllyel nem kötné a támogatást házassághoz, s – a magyar rendszerrel szemben – akár gyermek nélküliek is hozzájuthatnának az uniós támogatáshoz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,951lájkolóTetszik
2,835követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kiteljesedés

Nagyon úgy tűnik, a haladás azt jelenti, minél inkább megyünk előre az időben, annál nagyobb hülyeségeket – vagy galádságokat – lehet állítani és elhinni egy füst alatt.