HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Új ortodox hú...

Új ortodox húsvéti népszokás lett a verekedés?

HIRDETÉS

Nemrég írtunk arról, hogy tumultuózus jelenetek voltak Birminghamben az ortodox húsvét napján, ahol az Angliában dolgozó románok nem fértek be egy templomba, ezért összeverekedtek a bejáratnál. Mostanra kiderült, hogy ezt lehet tovább fokozni: Olaszországban egy a katolikus egyház által kölcsönbe adott templomban verekedtek össze a román ortodox hívek: Cesenában a húsvéti feltámadási szertartás után esett egymásnak két részeg látogató, rommá törve a templom berendezését.

HIRDETÉS

Az olasz rendőrség szerint két ittas román férfi verte véresre egymást, és a küzdelemhez a padokat és egyéb berendezéseket is igénybe vették.  Az időközben riasztott rendőröknek gázspray-t kellett használniuk a megfékezésükre.

Olaszországban nagy felháborodást keltett a videó, amit az egyik rendőr készített a csata után a templomban, ahol a padlót is sikerült összevérezni és elég durva állapotok maradtak. Még a videozó egyenruhás is arról beszél a felvétel alatt, hogy érdekes módja ez a vendégszeretetet megköszönésének – a garázdák ellen egyébként eljárás indult.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,600lájkolóTetszik
2,783követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium

A szaktárca szerint a javaslat célja, a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról.

Példaképek