Új ortodox húsvéti népszokás lett a verekedés?

Új ortodox húsvéti népszokás lett a verekedés?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemrég írtunk arról, hogy tumultuózus jelenetek voltak Birminghamben az ortodox húsvét napján, ahol az Angliában dolgozó románok nem fértek be egy templomba, ezért összeverekedtek a bejáratnál. Mostanra kiderült, hogy ezt lehet tovább fokozni: Olaszországban egy a katolikus egyház által kölcsönbe adott templomban verekedtek össze a román ortodox hívek: Cesenában a húsvéti feltámadási szertartás után esett egymásnak két részeg látogató, rommá törve a templom berendezését.

Az olasz rendőrség szerint két ittas román férfi verte véresre egymást, és a küzdelemhez a padokat és egyéb berendezéseket is igénybe vették.  Az időközben riasztott rendőröknek gázspray-t kellett használniuk a megfékezésükre.

Olaszországban nagy felháborodást keltett a videó, amit az egyik rendőr készített a csata után a templomban, ahol a padlót is sikerült összevérezni és elég durva állapotok maradtak. Még a videozó egyenruhás is arról beszél a felvétel alatt, hogy érdekes módja ez a vendégszeretetet megköszönésének – a garázdák ellen egyébként eljárás indult.