HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Amerika a bír...

Amerika a bíróságok megkerülésével utasítana ki bevándorlókat

HIRDETÉS

A jövőben a bíróságok megkerülésével utasíthatnak ki bevándorlókat az Egyesült Államokból – számolt be róla a BBC. A törvénymódosítás szerint aki nem tudja igazolni, hogy több mint két éve az országban tartózkodik, azt azonnali hatállyal kitoloncolhatják. Mindeddig hasonló procedúrával csak azoknak kellett szembenézniük, akik a határ 160 kilométeres körzetében voltak fogva tartva, és kevesebb mint két hete érkeztek.

HIRDETÉS

Jogvédő szervezetek úgy vélik, a változtatások százezreket érinthetnek. Az Amerikai Polgárjogi Szövetség, az ACLU máris bejelentette, hogy bíróságon támadja meg a jogszabály-módosítást.

A változtatástól a keddi bevezetése után azonnali hatást várnak a kormány tagjai is. Kevin McAleenan belbiztonsági miniszter úgy fogalmazott, hogy a döntés segíthet enyhíteni a határokra nehezedő nyomást, valamint a kapacitásproblémákat. Szerinte ez egy a bevándorlási válságra adott szükséges válasz volt.

Politikai elemzők szerint Donald Trump a 2020-as újraválasztási kampánya egyik fő elemeként tekinthet a keményvonalasabb migrációs politikára.

„Küldd őket vissza” – Ez Trump nagy terve? | Magyar Hang

Most épp azt tweetelte, hogy a négy kongresszusi képviselőnő szerinte nem képes szeretni Amerikát. Mi állhat a háttérben?

A Pew közvélemény-kutató intézet felmérése szerint jelenleg 10,5 millió ellenőrzés nélküli, illegális bevándorló tartózkodik az országban. Nagy részük viszont már legalább 15 éve az Egyesült Államokban él. A mostani módosítások kivételt tennének azokkal, akik súlyos egészségügyi állapotban vannak, illetve olyanokkal, akiket kifejezetten fontos szálak fűznek Amerikához. Akik pedig jogosultak menedékjogra, azok elméletileg a jövőben is felvehetik a kapcsolatot egy bevándorlásügyi illetékessel.

HIRDETÉS

A Migration Policy Institute ügyvédje, Muzaffar Chishti szerint rendkívül nehéz lesz a váratlanul előállított bevándorlóknak bizonyítaniuk, hogy már több mint két éve az országban tartózkodnak. A CBS News hírcsatornának kifejtette: az emberek nyilván nem hordják magukkal mindenhova az összes iratukat, így ha az utcán vagy a munkahelyen megállítják őket, könnyen bajba kerülhetnek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,506lájkolóTetszik
2,556követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Fesztiválszezon

Macski, nyuszka, egér. Mára az összes ilyen nevű állat kihalt. Lehet, hogy emiatt kerültek egymástól még messzebb az emberek.