HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Elhunyt Rober...

Elhunyt Robert F. Kennedy unokája, Saoirse

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Mindössze huszonkét éves korában elhunyt Robert F. Kennedy unokája, Saoirse Kennedy Hill – jelentette a családra hivatkozva a BBC. A fiatal lány, aki a Boston College egyetemi hallgatója volt, a The New York Times szerint gyógyszer-túladagolásban halt meg, ezt a lapnak két családtag is megerősítette. A tragédia a család Hyannis Port-i rezidenciáján, Massachusetts államban történt, ahová az egyetemista lány napokkal korábban pihenni, a vizet élvezni érkezett. Saoirse-t egyébként kórházba szállították, ahol már nem tudták megmenteni.

– A szívünk összetört imádott Saoirse-ünk elvesztésével. Az élete csupa reménnyel, ígérettel és szeretettel töltött el bennünket – írta közleményében a Kennedy-család. A nagymamája által jegyzett búcsú szerint a fiatal Kennedy lányt kifejezetten foglalkoztatták az emberi jogok, és a nők érvényesülésével kapcsolatos kérdések, de emellett lelkesen vett részt mindenféle önkéntes munkában, dolgozott együtt őslakos mexikói közösségekkel, hogy iskolát építsenek számukra.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A The New York Times ezzel szemben arról írt, hogy a lány depressziótól szenvedett, és idézték egy egyetemi lapba írt 2016-os írását, amelyben arról vallott: „A depresszióm a középiskolában kezdődött, és velem marad egészen életem végéig.” a fiatal lányt egyébként érdekelte a közélet, a politika, támogatta a Me Too mozgalmat, de édesanyjával vett részt szigorúbb fegyverviselési szabályokat követelő tömegmegmozduláson.

Saoirse Kennedy Hill apja Paul Michael Hill, akit harmadmagával tévesen vádoltak meg az Ír Köztársasági Hadsereg, azaz az IRA 1974-es pokolgépes merényletsorozatával, amikor az ír függetlenségért fegyveres harcot folytató terrorszervezet két birminghami kocsmában robbantottak 21 ember életét kioltva. Édesanyja, Courtney Kennedy JFK öccsének, és feleségének, Ethelnek az ötödik gyermeke volt.

HIRDETÉS

A Kennedy család tagjait folyamatos targédiák érik. A família legismertebb tagját, John Fitzgerlad Kennedyt amerikai elnököt 1963. november 22-én Dallasban meggyilkolták. Nagyapját, a JFK-kormányban igazságügyminisztert 1968-ban Los Angelesben ölte meg egy állítólag zavarodott fiatalember az elnökjelöltségért folyó kampány egyik rendezvényének végén, amikor a demokrata politikus a konyhán keresztül távozott volna a helyszínről.

JFK fiát, az elnök 1962-es temetésén pici fiúként tisztelgő ifjabb John Kennedy 1999-ben egy massachusettsi repülőgép balesetben feleségével és sógornőjével együtt vesztette életét, a gépet a 38 éves ifjabb Kennedy vezette. Ethel és Robert Kennedy fiai közül kettőt is elvesztett, David 1984-ben, 28 évesen hunyt el drogtúladagolásban, míg Michael 1997-ben, 39 éves korában egy síbalesetben vesztette az életét. JFK és Robert öccse, a veterán demokrata szenátor, Ted Kennedy 2008-ban hunyt el agytumorban.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06-80-820-111 telefonszámokat!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,938lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek