HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Bécsben megre...

Bécsben megreguláznák az Airbnb-t

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Adóbevételektől esnek el a szabályoknak ellenszegülő szállásközvetítők miatt a turisták körében népszerű városok – véli Bécs városának vezetése. A digitális szállásközvetítők – közülük az egyik legismertebb az Airbnb – az osztrák főváros vezetése szerint a helyi lakáspiacokat is átrendezik. A városok frekventált részeiről kiszorulnak a helyi lakosok, mert ezeket a lakásokat inkább turistáknak adják ki. Párizs központjában például a lakások több mint negyedében már nem helyiek laknak.

HIRDETÉS

Az osztrák főváros a digitális gazdaság átfogó jogi szabályozását, a szabályok betartatását lehetővé tevő, egyértelmű, végrehajtható rendelkezéseket követel az Európai Uniótól abban az állásfoglalásban, amelyet a Régiók Európai Bizottságához nyújtott be több európai nagyváros, például Amszterdam, Párizs, Barcelona, Berlin, Bordeaux, Velence és Krakkó támogatásával – ezt kedden a város külképviseleti irodája közölte a sajtóval.

Nálunk izzadságtól szaglanak, Bécsben illatosak a metrókocsik | Magyar Hang

Miközben nálunk a korszerűtlen, viszont drágán vásárolt orosz metrókocsikban a harminc fok feletti hőségben légkondicionálás híján egymás izzadságát szagolják az emberek, Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni a Wiener Linien, Bécs város közlekedési vállalata. Az osztrák fővárosban július végéig két metróvonalon találkozhatnak a tömegközlekedők az illatos szerelvényekkel.

Bécs alapvetően nincs ellene a különböző internetes platformokon alapuló üzleti modelleknek, de úgy vélik, korrekt keretfeltételek hiányában ezek hamarosan a helyi cégek, a munkavállalók és helyi lakosok ellenállásába ütközhetnek. „Bécs támogatja a digitális alkalmazásokat, ahol annak van értelme és az emberek hasznára válnak, de az adóelkerülést, a helyi szabályok tudatos megkerülését nem fogadja el, az nem innováció” – mondta Peter Hanke városi tanácsnok annak kapcsán, hogy Bécs az Európai Unió e-kereskedelemre vonatkozó irányelvének modernizálását szorgalmazza.

Mivel az Európai Unió e-kereskedelemre vonatkozó irányelve még az Airbnb és társai megjelenése előtti időkből származik, az Európai Bizottság leendő elnöke, Ursula von der Leyen bejelentette, hogy még 2020-ban kidolgozzák a megújításának tervezetét. Ebbe szeretne nagyobb beleszólást Bécs és szövetségesei.

HIRDETÉS

Kutyatartás csak tanulás után – Bécsben | Magyar Hang

A felelősségteljes állattartás a cél Bécsben, ezért sajátos szabályt hoztak. Minden bécsinek, aki júliustól szeretne kutyatulajdonossá válni és korábban nem tartott kutyát két évnél tovább, annak részt kell vennie egy kurzuson – közölte a város külképviseleti irodája. A minimum négyórás tanfolyam célja, hogy az érintettek professzionális gazdákká váljanak.

Az általuk benyújtott állásfoglalás négy fő területet jelöl meg: az adatszolgáltatást, a jogbiztonságot, a felelősségvállalást és a lakhatást. A hatékony végrehajtáshoz – például az adók behajtásához – a városoknak ugyanis hozzá kell férniük a platformok adatbázisához. Mivel az online szállásközvetítők egyéb szolgáltatásokat is kínálnak, felelősséggel tartoznak az oldalaikon megjelenő tartalmakért.

A lakhatás terén az európai keretjognak pedig egyértelmű szabályozással kell biztosítania az együttélést és a megfizethető lakhatást a helyieknek a városok frekventált részein. Annak érdekében pedig, hogy az egyes országok különösebb extra ráfordítás és erőfeszítés nélkül betartathassák a szabályaikat, egyértelműen tisztázni kell az egyes hatóságok jogait a székhely szerinti országokban.

„Bécs a platformok érdekében is normális szabályozást szeretne elérni az EU-ban. Városként ugyanakkor feladatunk, hogy egyértelmű szabályokat kommunikáljunk a polgáraink felé és továbbra is demokratikusan alakítsuk a közös életterünket” – tette hozzá Hanke.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. Az Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,787lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek