HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nyolcan meghaltak egy csehországi betegotthonban pusztított tűzben

Szerző: | 2020. január 19., 14:06 | Külföld

Egyelőre nem tudják, mi okozhatta a tragédiát. Andrej Babis miniszterelnök is a helyszínre utazott.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nyolc ember halt meg vasárnap hajnalban egy nyugat-csehországi betegotthonban keletkezett tűz miatt. Heten megsérültek, közülük hárman súlyosan – közölte az MTI beszámolója szerint Jitka Gavdunová, Vejprty kisváros polgármestere újságírókkal.

Az első híradások szerint a tragédia egy idősotthonban történt. Ezt később helyesbítették, az otthonban mintegy negyven mentálisan sérült személy volt elhelyezve.

A tűz hajnali öt óra tájban keletkezett, az oka egyelőre ismeretlen. A tűzoltóknak néhány óra alatt sikerült a lángokat megfékezni. A helyszínre hét mentőcsoport érkezett, közöttük kettő a szomszédos Németországból.

A vasárnapi tűzeset Csehországban a rendszerváltás utáni második legtragikusabb. A legtragikusabb eset 2010-ben Prágában történt, amikor egy hajléktalan szállóban keletkezett tűzben kilenc ember halt meg.

Andrej Babis miniszterelnök, aki délelőtt Vejprtybe látogatott, “hatalmas tragédiának” nevezte az esetet. Megígérte, hogy a kormány azonnali segítséget nyújt a kárvallottaknak, és támogatni fogja a betegotthon felújítását. – Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövőben elejét vegyük a hasonló tragédiáknak – mondta. Hozzátette azt is, hogy az illetékes szervek megvizsgálják, hogyan lehetne az ilyen otthonokat, intézeteket jobban bebiztosítani a váratlan veszélyek, elsősorban a tűzesetek ellen.  

Címkék: Andrej Babis, betegotthon, Csehország, tűz, tűzeset


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest