HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Egyre több be...

Egyre több betegről nem tudni, honnan kapta el a koronavírust

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A járvány kitörésétől tartva drákói intézkedéseket fontolgat Boris Johnson kormánya. A brit állami egészségügyi szolgálat egyik munkatársa is megfertőződött.

Információink szerint már a brit állami egészségügyi szolgálatot (NHS) is elérte a koronavírus. A The Standard brit lap szerint a közegészségügyhöz tartozó North East London NHS Foundation Trust dolgozóit tegnap este értesítették arról, hogy a kenti irodában fertőzött személyt találtak. Szerencsére az illető telefonközpontos, nem érintkezett közvetlenül sem a betegekkel, sem az egészségügyi személyzettel. A beteg nemrég Olaszországban járt, valószínűleg ott kapta el a vírust. A hatóságok azonnal megkezdték azon személyek felkutatását, akik kapcsolatba kerülhettek vele. 

Nagy-Britanniában ma már 51 fertőzöttet tartottak nyilván, köztük olyanokat is, akikről nem tudni, honnan kapták el vírust, mert nem jártak se Olaszországban, se Kínában.

A járvány kitörésétől tartva drákói intézkedéseket fontolgat Boris Johnson kormánya, hogy elkerülje azt a helyzetet, amely Olaszországban is kialakult. A ma ismertetett kormányzati program szerint szinte kínai szigorral küzdenének a koronavírus ellen. Az elfogadás előtt álló válságterv akár három hónapos karanténnal is számol járvány esetén. 

A legsúlyosabb, negyedik fokozat esetén, illetve ha az NHS dolgozói körében terjedni kezd a járvány, akkor a kórházak sürgősségi osztályai félretesznek szinte minden más beteget, és kizárólag a vírusfertőzésre koncentrálnak.

Emellett behívnák a nyugdíjba vonult orvosokat is. Bezáratnák az iskolákat is, és azzal számolnak, hogy a csúcsponton a lakosság egyötöde esik ágynak és nem tud dolgozni. A rendőrség és a tűzoltóság is csak a legsürgősebb esetekre fog válaszolni, és a katonaságot hívják segítségül.

Frissítés:

HIRDETÉS

Újabb információk szerint arra kérik a brit egészségügyi dolgozókat, tervezzék meg, hogy három-hat hónapos karantén esetén miként tudják ellátni a feladataikat, hogyan tudják tartani a kapcsolatot – e-mail, telefon, esetleg videókonferencia útján – a betegekkel illetve kollégáikkal. Amennyiben ez saját telefonról történik, természetesen az állami egészségügyi szolgálat állja ennek költségét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,852lájkolóTetszik
3,791követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nincs meglepetés: Lukasenka elsöprő győzelmet arathatott

Feszült hangulatban zajlott a belarusz elnökválasztás, „Európa utolsó diktátora” mindent megtett az ellenzéki tiltakozások elnémítására. Minszkben máris összecsaptak a rendőrök és a választási eredmény ellen tüntetők.