Magyar Péter Hajdúszoboszlón: mindenhonnan visznek földet a június 8-i budapesti tüntetésre

Magyar Péter Hajdúszoboszlón: mindenhonnan visznek földet a június 8-i budapesti tüntetésre

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: Kiss Brigi))

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Debrecen után hétfőn Hajdú-Bihar megye további településein folytatta országjárását Magyar Péter: Kaba, Berettyóújfalu, Derecske és a lombkoronasétányról elhíresült Nyírmártonfalva után estére Hajdúszoboszlóra érkezett. Munkatársunk is a helyszínen volt.

Magyar Péter az országjáró turné korábbi állomásaihoz hasonlóan hangsúlyozta, hogy június 9-e sorsdöntő választás lesz. – Ha a Tisza párt felhatalmazást kap az emberektől, hazahozzák az uniós forrásokat. A hozzáférés ezekhez a forrásokhoz a magyar kis- és középvállalkozások számára különösen fontos – jelentette ki Magyar Péter jogász-politikus hajdúszoboszlói gyűlésén, a művelődési ház mögötti Halasi Fekete Péter téren. A mintegy ezer részvevőnek Magyar egyebek mellett a gyermekvédelmi intézmények körülményeiről, a rendszer és az ellátásban dolgozók alulfinanszírozásáról, az oktatási rendszer hiányosságairól beszélt. Magyar szabad tankönyvválasztást, a státusztörvény eltörlését ígérte, hogy szabad, kritikai gondolkodásra képes, életrekész fiatalokat neveljenek. Megismételte korábbi bejelentéseit. Egyebek mellett azt, hogy a családi pótlék összegét a jelenlegi 12 200 forintról megdupláznák.

Külön kitért a vendégmunkásokra – Hajdúszoboszlón is több helyen vannak elhelyezve. Azt mondta, hogy jelenleg a magyarországi törvények értelmében nincs lehetőség családegyesítésre és legfeljebb három évig maradhatnak. Szerinte a következő lépés viszont a családegyesítés lehet egy esetleges újabb módosítás után. Kitért továbbá arra, hogy minden településről, így Hajdúszoboszlóról is visznek földet a június 8-i budapesti tüntetésre; továbbá ültetnek majd egy fát, amelynek árnyai alatt majd egy új Magyarországnak örülhetnek. Ám nem tiszafában gondolkodnak, mert az lassan nő. Gyorsabb növekedésű fát szeretnének. Magyar gyűlése ezúttal is a résztvevők összekapaszkodásával ért véget. A helyszínen megtudtuk: Magyar és a stábja az éjszakát Hajdúszoboszlón tölti. Kedden Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson folytatja az országjárást. De délután már Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településekre érkezik, kedd este pedig Nyíregyházán tart fórumot. 

Egyik olvasónk is a helyszínen volt, elmondása szerint kérdésekre válaszolva Magyar Péter arról beszélt, hogy minden megyében állítanak listát, de még hétfő este is válogatnak a nevek között, mindenesetre az alapelv az, hogy se volt DK-sat, se „fideszes álcivilt” nem akarnak a listán látni. Munkatársunk és olvasónk fényképei az alábbiak, az előző napi debreceni nagygyűlésről szöveges tudósításunkat pedig itt olvashatja, videós közvetítésünket pedig itt nézheti meg.