HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szótlan üzene...

Szótlan üzenet egy koronavírusos betegeket kezelő ápolótól

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Mirko Lagotto Rivoliban dolgozik ápolóként az intenzív osztályon, koronavírusos betegek között. Ezt a videót azért készítette, hogy a kezdőknek megmutassa, hogyan öltözzenek be. „Ajánlom minden kollégának, aki most kezdi, mindenkinek, aki épp befejezi. Azoknak, akik gondolataikba merülve épp beöltöznek, és azoknak, akik épp leveszik azt az átkozott maszkot.” A felvétel óriási nézettséget ért el Olaszországban, szavak nélkül érzékelteti a koronavírus elleni küzdelem nehézségét.

Az ápoló a rövid videóban megmutatja, milyen körültekintően kell nap mint nap beöltözniük azoknak az ápolóknak, orvosoknak, akik koronavírusos betegeket gyógyítanak, hogy lecsökkentsék a fertőzésveszélyt.

A felvétel közben Vasco Rossi Un senso című slágere szól, amelynek első sora így szól: „Voglio trovare un senso a questa sera, anche se questa sera un senso non ce l’ha” („Szeretném ennek az estének az értelmét megtalálni, még ha ennek az estének nincs is semmi értelme.”)

Koronavírusosokat kezelnek, de még egyetlen orvos és ápoló sem fertőződött meg – Hogy csinálják? | Magyar Hang

„Van értelme annak, amit Mirko Lagotto tett – számol be a videóról az egyik olasz újság, visszautalva a dalra – A koronavírus-vészhelyzet napjaiban az ápolók, orvosok, és mindenki, aki a kórházakban dolgozik, tényleg a lövészárokban van. Ezért pedig megérdemli az elismerést mindennapos munkájuk. Egy ápoló Rivoliból megpróbálja megtalálni a helyzet értelmét akkor is, amikor nincs értelme.”

Olaszországban eddig több mint 10 000 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, és több mint száz orvos hunyt el koronavírusos fertőzéssel. Lagotto üzenete nekünk is szól, hiszen több magyar ápoló, orvos is elkapta már a fertőzést.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.