A Hősök terén bukkant fel Geert Wilders

A Hősök terén bukkant fel Geert Wilders

Fotó: Geert Wilders/Twitter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hősök teréről posztolt képet Twitter-oldalán a legutóbbi holland parlamenti választás első helyére befutó Geert Wilders. A szélsőjobboldali pártvezér felesége a szabolcsi Nyírparasznyáról származik, az esküvőjüket pedig még Budapesten tartották, 1992-ben.

Wilders azóta is gyakran tölti az idejét Magyarországon, egyben jó barátságot ápol a szintén nyírparasznyai zenésszel, Bunyós Pityuval. „Pálinka, fasírt, Bunyós Pityu” – erről a szentháromságról posztolt például négy évvel ezelőtt Wilders, aki idén a holland parlamenti választás első helyét szerezte meg. Ettől még nem biztos, hogy ő is lesz a miniszterelnök, ez a koalíciós egyeztetéseken múlik. Annyi mindenesetre így is biztos, hogy a Szabadságpárt (PVV) soha korábban nem szerepelt ilyen jól, 35 helyet szerezve a 150 fős törvényhozásban. Ez több mint kétszer annyi, mint amennyivel korábban rendelkeztek.

A második helyen a Frans Timmermans vezette Munkáspárt, illetve a Zöldek választási szövetsége került, ketten együtt huszonhat mandátumot szereztek.

Arról, hogy mi mindenre számíthatunk, ha valóban Wilders lesz a kormányfő, itt írtunk korábban.