Kínára várnak az Izrael-Hamász konfliktusban

Kínára várnak az Izrael-Hamász konfliktusban

Palesztin rakétatámadásban kigyulladt jármûvek lángolnak az izraeli Askelonban 2023. október 7-én (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Támogassa Izraelt a Hamász iszlamista terrorszervezet támadása után – ezt várja el Kínától az amerikai szenátus demokrata párti frakciójának vezetője. Chuck Schumer Pekingben fogalmazott úgy, hogy „borzalmasak az elmúlt napokban Izraelben zajló események” és arra kérte a kínai külügyi államtanácsost, hogy álljanak ki az izraeli nép mellett, és ítéljék el a gyáva és aljas támadásokat.

Kína korábban annyit reagált a történésekre, hogy felszólította az érintette feleket: a civilek védelme érdekében őrizzék meg nyugalmukat és azonnal vessenek véget az ellenségeskedésnek. Azt is hozzátették, hogy a „konfliktusból kivezető kiút a kétállami megoldás megvalósítása és a független palesztin állam létrehozása”.

A The Times of Israel tudósítása szerint ezután megszólalt Mao Ning külügyminisztériumi szóvivő, jelezve, hogy Kína „ellenzi és elítéli” a civilek elleni erőszakot Izraelben és a palesztin területeken egyaránt. – Kína rendkívül aggódik a palesztinai és izraeli konfliktus közelmúltbeli eszkalálódása miatt – fogalmazott, kiemelve, hogy Pekinget „mélyen elszomorítja, hogy a konfliktus polgárok áldozatokat követel”.

 

Címkék: Kína