Kínos pénzügyi balhéba keveredtek Harry hercegék

Kínos pénzügyi balhéba keveredtek Harry hercegék

A hercegi pár a londoni Kanada Házban. Felemás fogadtatás (Fotó: Reuters/Yui Mok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 350 ezer dollár nem megfelelő használatával vádolják Harry és Vilmos herceget – derült ki a Newsweek cikkéből. A lap szerint a The Royal Foundation 145 ezer fontot, azaz nagyjából 56 millió forintot utalt a Harry herceghez tartozó Sussex Royal alapítványnak, illetve szintén ennyit a Travalyst cégnek. Ez utóbbi jórészt ugyancsak Harry herceg tulajdonában van.

A két testvérhez tartozó alapítványi pénzeket felosztották, miután Harry és felesége, Meghan Markle eldöntötték, függetlenednek a királyi családtól.

A monarchiaellenes Republic csoportot vezető Graham Smith nyilatkozott arról: a Royal Foundation közel 300 ezer fontot veszített így el. Smith etikátlannak nevezte, hogy Harry jótékonysági szervezetei bezárnak, de a jelek szerint a pénzt viszik magukkal. Úgy véli, a hercegi testvérpár kettejük viszonyát a Sussex Royal és a The Royal Foundation érdekei elé helyezte. A Republic szerint a Travalyst nem egy bejegyzett jótékonysági szervezet, ezért nem kaphatta volna meg a pénzeket.

Harry szóvivője úgy reagált, nagyon sértőnek tartja a Sussex hercegének jótékonysági munkájával kapcsolatos téves állításokat. Harry jótékonysági munkája szerinte teljesen átlátható, és önös pénzügyi érdeke nem fűződik ahhoz. Mint mondta, a Travalyst egy nonprofit cég, amiből a hercegnek semmilyen pénzügyi előnye nem származik.