Orbán Viktor Szarajevóba utazott, majd délután az oroszbarát Milorad Dodikkal is tárgyal

Orbán Viktor Szarajevóba utazott, majd délután az oroszbarát Milorad Dodikkal is tárgyal

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő és Borjana Kristo bosznia-hercegovinai miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Szarajevóban 2023. június 22-én.
(MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel hivatalos látogatásra Szarajevóba utazott, ahol a bosznia-hercegovinai államszövetség vezetőivel folytat tárgyalásokat – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A hivatalos látogatáson Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vesz. Csütörtök délután a magyar delegáció Banja Lukába utazik tovább, ahol Orbán Viktor Milorad Dodikkal, a boszniai Szerb Köztársaság elnökével folytat tárgyalásokat – mondta Havasi Bertalan.

A látogatás egy nappal azután történik, hogy a boszniai Szerb Köztársaság parlamentje szerda este úgy döntött: a továbbiakban nem hirdeti ki hivatalos közlönyében a nemzetközi közösség boszniai főképviselőjének határozatait, vagyis nem fogadja el a továbbiakban a Christian Schmidt által hozott jogszabályokat – írja a Hvg.hu.