Szakított élettársával az olasz kormányfő, Giorgia Meloni

Szakított élettársával az olasz kormányfő, Giorgia Meloni

Giorgia Meloni táblával mondott köszönetet Olaszországnak a választás éjszakáján, 2022. szeptember 26-án (Fotó: Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Giorgia Meloni olasz kormányfő szakított élettársával – jelentette a BBC. Az Olaszországot egy éve vezető, szélsőjobbról érkező Meloni a szakítást órákkal azután jelentette be a közösségi médiában, hogy egy tévéműsor az amúgy televíziós műsorvezetőként dolgozó élettársa, Andrea Giambruno műsorvezetőnek a női kollégákra tett explicit megjegyzéseiről számolt be.

Giambruno a hét elején került reflektorfénybe, miután egy szatirikus tévéműsor, a Striscia la notizia bemutatta, amint a férfi a felvételt követően flörtölt egy kolleganőjével, és többek között azt mondta neki: „Olyan okos vagy... Miért nem találkoztunk korábban?” Csütörtökön egy másik kamerán kívül elhangzott beszélgetésben az olasz kormányfő élettársa egy másik kolleganőjétől azt kérdezte, hogy egyedülálló-e vagy nyitott kapcsolatban él.

Meloni pénteki bejegyzésében jelezte, már egy ideje különváltak útjaik Giambrunóval. A kapcsolat, amely „majdnem tíz évig tartott, itt véget ért, az útjaink már nem keresztezik egymást egy ideje... és ezt most érdemes jelezni” – írta az olasz kormányfő. Giorgia Meloni megköszönte élettársának az együtt töltött időt, és legnagyobb közös gyümölcsüket, a hét éve született közös lányukat, Ginevrát.